Nema na stanju
OSTROVITRYE WHOLEMEAL FLOUR 1000g
⇒ Raženo brašno
⇒ Bogat izvor vitamina i mineala
⇒ Bogato je vlaknima i lizinom
⇒ Pogodna za osobe izložene intelektualnom stresu, trudnice, dojilje te starije osobe
⇒ Sprečava bolesti crijeva i sklerozu, potiče cirkulaciju, usporava starenje krvnih žila
10.00 KM
Opis proizvoda:
OstroVit integralno raženo brašno tip 2000.
Riječ je o proizvodu iz najnovije serije ekoloških brašna kompanije OstroVit, koja je otišla korak dalje i u svoju ponudu uključila 10 različitih brašna s visokim sadržajem dijetalnih vlakana. Ovisno o vrsti, svako od brašna ima specifična senzorna svojstva i pojedinačna svojstva koja ćete koristiti u kuhinji za pripremu najukusnijih i najrazličitijih jela i pekarskih proizvoda. Mijenjamo se za vas i ispunjavamo vaša očekivanja – OstroVit.
OstroVit integralno raženo brašno tip 2000 preporučuje se za pečenje tamnog (čvrste konzistencije) ili mješanog hljeba, kao i za pripremu prirodnog raženog kvasca.
Ne moramo vam reći da je raž jedna od najčešće konzumiranih namirnica u svijetu. Vrlo je jednostavan za pripremu, a trošak proizvodnje je vrlo nizak, što ga čini jednim od “pristupačnijih” dostupnih namirnica.Glavna svojstva ražiVisok sadržaj vlakana
Može se reći da je vlakno jedno od glavni elemenata raži, zapravo, zaključeno je da nam ova vrsta hrane može pružiti čak 30% preporučene količine vlakana koje bismo trebali uzeti dnevno.Sve to bez spomena da će nam vlakna omogućiti da uživamo bolje crijevna flora koja će spriječiti neke uslove poput proljeva i konstipacije. Zbog toga se preporučuje uzeti jutarnji komad tog hljeba zajedno s dobrim komadom voća kako biste uzeli potrebnu količinu vlakana.Izvor vitamina i minerala
Raž je takođe neiscrpan izvor vitamina tipa B1, spoj koji je takođe poznat kao “tiamin” pomaže stanicama da bolje apsorbuju ugljikohidrate, a zatim ih pretvaraju u energiju. Zbog toga je vrlo preporučljiva hrana za sportiste.Isto tako, raž je takođe vrlo bogata mnoštvom minerala kao što je kalij, kalcij, fosfor, magnezij i kalij koji će pomoći ojačati sve naše kosti i ojačati naš nervni sistem. Konačno, takođe Ima antioksidanse koji pomažu u sprečavanju nekih kardiovaskularnih bolesti.
Vrlo bogata linolenskom kiselinom
Takođe treba napomenuti da je raž vrlo bogata takozvanim linoleinska kiselina, još jedan prirodni spoj koji je vrlo koristan za sve vene i arterije. To ga čini vrlo korisnom hranom za one teške pušače koji trebaju proširiti i očistiti sve svoje krvne žile.
Linoleinska kiselina takođe reguliše nivo glukoze u krvi zbog visokog sadržaja triglicerida. Zahvaljujući tome, ona postaje hrana za osobe sa dijabetisom i one koji pate od visokog holesterola.
Koje druge koristi ima raž?
Ova hrana također sadrži i druge prednosti koje ćemo sažeti na ovoj posljednjoj tački.
Ima svojstva zasićenja. Budući da se radi o hljebu s visokom koncentracijom vlakana, raž sadrži visok učinak zasićenja ako se uzima tokom bilo kojeg obroka.
Magnezij je još jedan element koji se nalazi u velikim količinama u raženom brašnu. Zahvaljujući tome, manje ćemo biti izloženi kardiovaskularnim bolestima kao što su srčani udar i čak hipertenzija.
INFORMACIJE O ISHRANI |
Neto težina proizvoda: 1000 g |
Nutritivne vrijednosti na 100 g |
Energetska vrijednost 1430 kJ / 338 kcal |
Masnoća 1,7 g |
- od čega zasićene masne kiseline 0,4 g |
Ugljikohidrati 68 g |
- od toga šećera 7,6 g |
Vlakna 11 g |
Proteini 7,0 g |
So* 0,01 g |
*Sadržaj soli je isključivo zbog prisustva prirodnog natrijuma. |
Recenzije
Još nema recenzija.