Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

DEVIL”S CLAW 500mg

Đavolja kandža je tradicionalna biljka za fleksibilnost i podršku zglobovima
Izaziva osjećaj ugode u zglobovima
Antioksidativna potpora
Povoljno djelovanje na artritis, reumu, giht

35.00 KM
29.75 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 35 - 35

SKU:N/A

Opis proizvoda:

Tradicionalna biljka za podršku integritetu, pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova
Održava funkcionalnost zglobovima
Full Spectrum formula za cijeli korijen
Đavolja kandža, tradicionalna biljka za podršku zglobovima, koristi se u Africi i Evropi više od 350 godina kao biljka za zdravlje i funkcionalnost zglobova. Swanson Full Spectrum® Devil’s Claw isporučuje 500 mg ove efikasne biljke u svakoj kapsuli.

 

Zdravstvene prednosti Đavolje kandže
Đavolja kandža, poznata i po svom naučnom nazivu Harpagophytum procumbens, je biljka koja ima dugu istoriju tradicionalne upotrebe. Đavolja kandža se godinama koristila za razne tegobe, uključujući kao diuretik, sedativ, za liječenje groznice i za poboljšanje probave.

Međutim, najbolje su poznate biljke koje ublažavaju bolove i koje su nedavno rigorozno testirane od strane naučne zajednice. Kao odgovor na ovo interesovanje, Đavolja kandža je nedavno postala popularna među potrošačima koji traže siguran i isplativ način za smanjenje bolova u zglobovima i mišićima.

Šta je Đavolja kandža?
Đavolja kandža je biljka niskog rasta koja se nalazi u južnoj Africi, uključujući Zambiju, Zimbabve i Bocvanu. Uprkos ružnom uobičajenom nazivu, Đavolja kandža je zapravo prilično atraktivna biljka, sa delikatnim crvenim cvetovima tokom letnjih meseci. Biljka je dobilo svoje uobičajeno ime po sjemenkama koje slijede nakon cvjetanja, za koje je poznato da su prekrivene crnim bodljama ili udicama – navodno nalik na đavolje kandže.

Otkako su evropski imigranti otkrili mnoge tradicionalne upotrebe ove biljke, postala je popularna. Namibija sada navodno izvozi najveće količine, gdje se nalazi u izobilju u pustinji Kalahari. Zaista, izvoz je tako značajno porastao da je posljednjih godina, umjesto berbe divljih biljaka, došlo do komercijalnog uzgoja biljke.

Prednosti Đavolje kandže
U naučnim studijama je dokazano da đavolja kandža smanjuje upalu, a time i bolove u zglobovima i mišićima. Aktivni sastojak koji se nalazi u Đavoljoj kandži poznat je kao “harpagozid”. Studije sugerišu da harpagozid nudi protuupalne prednosti koje, zauzvrat, mogu pomoći u ublažavanju nelagode u zglobovima ili mišićima.

Dok su istraživanja u toku na ovom polju, brojne zanimljive studije su pronašle pozitivne rezultate od dodatka Devil’s Claw. U jednoj studiji, 118 pacijenata koji pate od hroničnog bola u leđima prepisano je ili 6000 mg Đavolje kandže ili placebo identičnog izgleda u periodu od četiri sedmice. Do kraja perioda istraživanja uočeno je da je devet osoba iz grupe đavolje kandže bilo bez bolova, dok je samo jedna od placebo grupe imala istu korist.

Druge studije su pokazale još veće rezultate. Studija iz Njemačke regrutovala je 63 volontera koji pate od bolova u mišićima u leđima, ramenima ili vratu. Grupa za liječenje je primala dvije tablete đavolje kandže od 480 mg dnevno u periodu od četiri sedmice, pri čemu se mjerenje bola bilježilo svake dvije sedmice. Naučnici koji su vodili ispitivanje izvijestili su o “jasnoj kliničkoj efikasnosti” nakon što su primijetili “veoma značajne efekte” na nelagodnost i ukočenost mišića.

Na drugim mjestima, 2400 mg Đavolje kandže je dato za 75 pacijenata koji pate od nelagode u koljenu ili kuku. Pacijenti su navodno imali 24% poboljšanja u rezultatu boli, 22% poboljšanja ukočenosti zglobova i u prosjeku 23% poboljšanja fizičke funkcije. Uzimajući u obzir da je period istraživanja trajao samo 12 sedmica, ovo su zaista impresivni rezultati, a doktori su prijavili „kontinuirano poboljšanje“ nelagode i funkcije. Istraživači su zaključili da pod ovim uslovima istraživanja Đavolja kandža ima “klinički blagotvorno dejstvo”.

Dok se Đavolja kandža tradicionalno koristila kao opći lijek protiv bolova u mišićima, u novije vrijeme stručnjaci su počeli procjenjivati njegovu učinkovitost posebno u slučajevima artritisa.

Studija u Velikoj Britaniji prepisala je Đavolju kandžu za 259 oboljelih od artritisa na period od osam sedmica. Rezultati, objavljeni u Phytotherapy Research, pokazali su smanjenu bol i poboljšanu ukočenost u svim većim zahvaćenim zglobovima, uključujući kukove, koljena i šake. Kao rezultat ovih poboljšanja, ankete su takođe pokazale značajna poboljšanja u kvaliteti života.

Stručnjaci su zaključili da je Đavolja kandža “efikasna i ozbiljna opcija liječenja blagih do umjerenih degenerativnih reumatskih poremećaja koja pruža poboljšani kvalitet života”.

  • Đavolja Kandža 500mg u kapsuli
  • 100 kapsula u pakovanju
  • Swanson kvaliteta
  • Vražja kandža je tradicionalna biljka za fleksibilnost i podršku zglobovima
  • Izaziva osjećaj ugode u zglobovima
  • Antioksidativna podrška
  • Povoljno djelovanje na artritis, reumu, giht
  • Pomaže kod probavnih smetnji
  • Može pomoći kod alergijskih rekacija

INFORMACIJE O ISHRANI
Veličina serviranja 2 kapsule
Porcija po pakovanju 50
Količina po porciji % dnevne vrijednosti
Đavolja kandža (Harpagophytum spp.) (korijen) 1 g *
*Dnevna vrijednost nije utvrđena.

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu