COCONUT OIL – Extra Virgin

KRAKTERISTIKE:

♦ Nema dodataka.

♦ Sve zdrave supstance su zadržane.

♦ Manje kalorija, odlično za dijetalnu ishranu.

♦ Pruža energiju.

♦ Sadrži samo dobre masti.

♦ Sadrži 50% laurinske kiseline.

♦ Poboljšava apsorpciju kalcija i magnezija.

♦ Ne povećava holesterol

, , , ,
Očisti

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 14 - 14

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 14 - 14

COCONUT OIL  – Extra Virgin Coconut Oil BODY&Fit Sports Nutrition – Superfoods
Ekstra djevičansko kokosovo ulje je apsolutno vrhunske kvalitete.
Sportisti i dijeta:
Zdravo pečenje i prženje sada sa BODY&Fit kokosovim uljem! Ulje je 100% organsko, nerafinirano i hladno cijeđeno.

Ako želite stvarno dobro i zdravo kokosovo ulje, tražite samo ekstra djevičanske kvalitete, hladno cijeđeno, nerafinirano.
Zašto je pečenje u kokosovom ulju zdravo?
Naše certificirano organsko ekstra djevičansko kokosovo ulje je vrlo zdravo ulje koja zadržava svoje dobre osobine kada se zagrijava. Idealna je zamjena za maslinovo ulje ili puter. Tokom prženja ili pečenja apsolutno nema formiranja štetnih tvari i slobodnih radikala kao što je to slučaj s drugim uljima ili puterom.
Ekstra djevičansko kokosovo ulje sadrži manje kalorija, lako se vari(podržava zdravu probavu) i potpuno je bez trans masnih kiselina!
Masti u kokosu su vrlo zdrave. Sastoje se gotovo u potpunosti od srednjeg lanca masnih kiselina. Te su lako razgradive i brzo se upijaju. Kao rezultat toga, oni daju puno energije, a ne skladište se kao masti. Kokosovo ulje je bogato laurinskom kiselinom i promovira apsorpciju kalcija, magnezija i vitamina A, D, E i K.
Certificirano organsko ekstra djevičansko kokosovo ulje:
Kod nas kupujete samo najbolje kvalitete. Kokosovo ulje koje nudimo je 100% čisto i prirodno. Ovo je veoma važno jer su svi bitni prirodni nutrijenti ostali sadržani. Extra djevičansko kokosovo ulje je od hladno presovanog organskog mesa kokosa bez daljnih izmjena ili dopuna. Zdravije ne može!

Napomena:
Uporedite BODY&Fit ekstra djevičansko kokosovo ulje sa “standardnim” kokosovim koje se danas prodaje gotovo svuda. Kod nas ćete kupiti samo top “ekstra djevičanskog” kvaliteta. Ovom kokosovom ulju su sve zdrave supstance zadržane tj. neoštećene od strane (hemijskih) procesa dobijanja. 100% čisto i prirodno!
BODY&Fit čini nam kvalitetu pristupačnom: kod nas možete kupiti “ekstra djevičansko” kokosovo ulje najbolje kvalitete za malu cijenu.

Kokosovo ulje se može koristiti na mnogo načina, evo nekoliko primjera:

  • Za pečenje, koristite nekoliko kašičica. Koristite ga za meso, vegetarijanske burgere, ribe, jaja, krompir, palačinke itd.
  •  Isto se odnosi i na plate sa ukusnim povrćem.
  •  Možete ga koristiti kao namaz (na hljeb). Odličan kao zamjena za puter.
  • Sa njim je i prženje moguće.

Često postavljana pitanja :
Hoće li moja hrana imati ukus kokosa?
Ne. Okus kokosa se može osjetiti kada ga koristite kao namaz, dok kada je kuhanje/pečenje u pitanju okus kokosa se ne osjeti.
Zašto ne kupovati prerađeno kokosovo ulje?
Zato što se obrađuju, izbijeljuju i rafiniraju nakon čega se sve glavne karakteristike originalnog kokosovog ulja zapravo gube. To uključuje gubitak vitamina, minerala, antioksidansa i fitosterola i jedinstvenog molekularnog sistema kokosovog ulja odakle on upravo svoju snagu i vuče. Prerađeno kokosovo ulje je često vrlo jeftino, sa
razlogom.
Što tačno znači pojam “djevičansko”?
To znači da se u procesu koriste mladi kokosi, čija je hranjiva vrijednost (još uvijek) na maksimumu.
Koja je razlika između kokosovog ulja i putera od kokosa?
Kokosov puter i kokosovo ulje su mnogi izrazi koji se koriste, ali proizvod je potpuno isti. Ekstra djevičansko kokosovo ulje ima tačku topljenja na oko 24-28 stepeni nakon koje se pretvara u tečnost.

PAKOVANJE: 400 grama

SKU: N/A Kategorije: , , , , Oznaka: Brend
Pakovanje

400 grama

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “COCONUT OIL – Extra Virgin”

Još nema komentara o ovom prozvodu.