Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

VITARGO PURE 2000g

Bez šećera
Obnavlja zalihe glikogena
Patentirani oblik ugljikohidrata
Najbrže moguće snadbjevanje energijom
Brža regeneracija

79.90 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 80 - 80

Opis proizvoda:

VITARGO PURE

 

U novoj generaciji dodataka prehrani, posebno formulisanih za poboljšanje atletskih performansi, Vitargo je nesumnjivo jedna od najzanimljivijih inovacija i sa velikom djelotvornošću. To je poseban ugljikohidrat, sposoban – kao dekstroza – da stimuliše inzulin, ali potpuno bez šećera. Razvijen i patentiran na Institutu Karolinska u Štokholmu (Švedska), Vitargo se sastoji od molekula biljnog porijekla ekstrahovanog ekskluzivnim postupkom iz kukuruznog škroba.
Istraživanje koje je proveo švedski tim pokazalo je da Vitargo (čiji je naučni naziv škrob) predstavlja, kao molekularnu strukturu, oblik ugljikohidrata koji je bliži glikogenu, primarnom izvoru energije koji se koristi u mišićima.
Posebnost ove molekule, koja ga čini zaista izvanrednim, je da ima molekulsku težinu 100 puta veću od maltodekstrina i oko 3000 puta veću od dekstroze. Molekularna težina u osnovi utječe na tri faktora:
1. Indeks osmolarnosti: Dok apsorbira malo vode, Vitargo proizvodi hipotonični miks koji stiže do želuca 80% brže od mješavine vode s dekstrozom, izbjegavajući na taj način da preusmjeri tekućinu iz tijela i izlije ih u crijeva. , posebno nakon treninga, kada vam je uglavnom potrebna rehidratacija tkiva.
2. Obnavljanje zaliha glikogena: Velika molekularna težina Vitarga, omogućava vrlo brzu tranziciju u želucu i omogućava da molekul odmah bude dostupan tijelu, kako bi mogao obnoviti zalihe glikogena više od 70% brže od vode/dekstroze ili mješavina maltodekstrin/vode.
3. Glikemijski indeks: Stim da je potpuno bez šećera, ali ovisan o insulinu, Vitargo obezbeđuje stalnu apsorpciju, koja ostaje u kombinaciji sa drugim suplementima kao što je kreatin. Idealan unos Vitarga je nakon treninga (ili između obroka), isključivo s negaziranom vodom i nikako s drugim oblicima ugljikohidrata (glukoza, fruktoza ili maltodekstrin) koji bi usporili preveliku želučanu apsorpciju, ugrožavajući učinkovitost proizvoda.

VITARGO PURE
INFORMACIJE O ISHRANI 100g 75g
Energetska vrijednost 370 kalorija 280 kalorija
Proteini 0´5g 0´5g
Ugljikohidrati 92g 69g
Škrob 90g 68g
Jednostavni ugljikohidrati 0´5g < 0´5g
Masti < 0´5g < 0´5g

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu