Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

VITAMIN E FORMULA

KARAKTERISTIKE:

♦ Sprječava oksidativni stres

♦  Održava zdravlje kože

♦ Održava zdravlje krvožilnog sustava

♦ Održava zdravlje neurološkog sustava

♦ Održava zdravlje reproduktivnog sustava

♦ Omogućava komunikaciju između stanica (stanična signalizacija)

♦ Omogućava uspješno djelovanje vitamina A i K

♦Potiče rad imunološkog sustava

♦ Sudjeluje u radu arahidonske kiseline

22.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 22 - 22

 VITAMIN E FORMULA -UNIVERSAL

Vitamin E je odličan za zdravlje i ljepotu, bilo da se konzumira ili nanosi na kožu. Ima moćna antioksidacijska svojstva i na taj način smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu. Što se provodi veći broj istraživanja na temu vitamina E, to saznajemo sve više njegovih korisnih svojstava. Vitamin E pomaže u prevenciji srčanog i moždanog udara tako da smanjuje razinu štetnog (LDL) kolesterola koji povećava rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Također, pomaže u prevenciji grčeva u mišićima i sindroma nemirnih nogu. Smanjuje rizik od nastanka nekih vrsta raka tako što štiti stanice DNA od oštećenja koja mogu uzrokovati nastanak kancerogenih stanica. Također, usporava širenje stanica raka i jača imunološki sustav. Smanjuje oštećenja plućnog tkiva uzrokovana zagađenjem. Smanjuje štetno djelovanje zagađivača kao što je dušikov oksid. Vitamin E pomaže u kontroli razine šećera u krvi, što može dijabetičarima olakšati život. Pospješuje razgradnju glukoze i povećava osjetljivost tijela na inzulin. Ublažava simptome menopauze, naročito valove vrućine. Vitamin E također pomaže u regulaciji reproduktivnih hormona, pospješuje pokretljivost spermija i ublažava simptome fibrocistične bolesti dojke. Iako nije poznat točan način djelovanja, brojna istraživanja su pokazala da je uistinu djelotvoran. Pomaže u prevenciji oštećenja vida, nastanka katarakte i makularne degeneracije. Također pomaže u razvoju vida kod prijevremeno rođenih beba. Smanjuje upalu u tijelu i ublažava bolove uzrokovane artritisom. Također može ublažiti bolove u mišićima uzrokovane vježbanjem. Ubrzava proces zacjeljivanja rana i smanjuje rizik od nastanka ožiljaka. Također pomaže u prevenciji oštećenja kože i prijevremenog nastanka znakova starenja. Pomaže u ublažavanju simptoma nekih kožnih bolesti, kao što su psorijaza, ekcem ili akne. Također može pomoći u tretiranju jako suhe kože. Vitamin E je topiv u masti i u organizmu funkcionira kao antioksidans, što znači da doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. S obzirom da je vitamin E jako čest u hrani, njegov nedostatak u organizmu je rijedak.

Funkcije vitamina E

Vitamin E:

  • Sprječava oksidativni stres
  • Održava zdravlje kože
  • Održava zdravlje krvožilnog sustava
  • Održava zdravlje neurološkog sustava
  • Održava zdravlje reproduktivnog sustava
  • Omogućava komunikaciju između stanica (stanična signalizacija)
  • Omogućava uspješno djelovanje vitamina A i K
  • Potiče rad imunološkog sustava
  • Sudjeluje u radu arahidonske kiseline

Vitamin E se javlja u obliku alfa, beta, gama, delta- tokoferola i alfa, beta, gama, delta- tokotrienola. Za suplementaciju se koriste prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol ili prirodna mješavina tokoferola) i sintetski vitamin E (dl-alfa-tokoferol). D oblik tokoferola ima djelovanje u organizmu, dok L oblik nema biološko djelovanje, stoga sintetski vitamin E ima upola slabije djelovanje od prirodnog. Kao antioksidans vitamin E sprječava oksidaciju nezasićenih masnih kiselina (membranskih lipida) te reagira sa slobodnim radikalima. Upravo se slobodne radikale smatra odgovornima za razvoj većeg broja bolesti, od upalnih procesa u organizmu do razvoja tumorskih tkiva. Ovaj vitamin štiti LDL kolesterol od oksidacije, što snižava rizik od pojave i razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Simptomi nedostatka vitamina E

Nedostatak vitamina E se može pojaviti jedino nakon iscrpljenosti i neadekvatne prehrane koja traje mjesecima. Također, do nedostatka ovoga vitamina može doći u stanjima smanjene apsorpcije masti i lučenja žuči. Smanjena mogućnost apsorpcije masti se događa kod oboljelih od chronove bolesti, upalnim oboljenjima crijeva te cističnom fibrozom pa se kod ovih oboljelih preporučuje prehrana bogata namirnicama koje sadrže ovaj vitamin. Simptomi nedostatka vitamina E su: slabost mišića, gubitak mišićne mase, problemi s vidom. Kronični nedostatak može dovesti do problema s bubrezima i jetrom. Budući da djeluje na krvotok i prokrvljenost tkiva, uvriježeno je mišljenje da vitamin E djeluje kao prirodni afrodizijak. Kod dugotrajnog uzimanja većih količina ovoga vitamina mogu nastupiti poteškoće s vidom. Također, najnovije znanstvene studije su dokazale da vitamin E povećava rizik od raka prostate u muškaraca.

Upotreba:Uzmite 1 kapsulu dnevno uz obrok.

SERVIRANJE: 100 (1 jedna kapsula dnevno)

PAKOVANJE: 100 kapsula

Pakovanje

100 Kapsula

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najprodavaniji

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu