Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

VITAMIN B-COMPLEX

Izuzetan antioksidans
Pomaže u borbi protiv visokog stresa
Jača imunitet
Pomaže psihološkoj funkciji

45.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 45 - 45

Opis proizvoda:

Universal Vitamin B Complex (100 tableta)

Vitamini iz porodice B vitamina su neophodni za rast mišića i za ugradnju bjelančevina u mišićno tkivo.
Oni povećavaju apetit i igraju važnu ulogu u genezi stanične energije.
Veoma su bitni kod razmjene materija u gotovo svim tkivima.
Povećavaju moć koncentracije i učenja. Veoma su značajni i u procesu stvaranja crvenih i bijelih krvnih zrnaca, te za nesmetano funkcionisanje imunološkog sistema. B vitamini su neophodni za sintezu DNK.
Osim toga, potpomažu pravilan rad jetre i nervnog sistema, regenerišu kožu, nokte i kosu, i djeluju umirujuće. Koenzimi B vitamina djeluju povoljno u savladavanju stresa, melanholije i zamora. Od velike je važnosti da se unose u kompleksu, jer najbolje djeluju zajedno.

Korisne karakteristike vitamina u sastavu:

Tiamin (vitamin B1) je važan za normalan energetski metabolizam, normalno funkcionisanje nervnog sistema, važan za održavanje normalne srčane aktivnosti i psihičkog stanja.

Riboflavin (vitamin B2) – pomaže u smanjenju osjećaja umora i umora, štiti stanice od oksidativnog oštećenja, važan je za održavanje normalnog funkcionisanja energetskih supstanci, nervnog sistema i stanja sluzokože. Riboflavin je takođe važan za održavanje normalnih crvenih krvnih zrnaca i kože, te za normalan metabolizam željeza.

Niacin (vitamin B3) je važan za normalan energetski metabolizam, aktivnost nervnog sistema, normalno psihičko stanje, normalno stanje sluzokože i kože. Niacin takođe pomaže u smanjenju umora i umora.

Holin (vitamin B4 ) je važan za normalan metabolizam homocisteina, normalan metabolizam lipida, pomaže u održavanju normalne funkcije jetre.

Pantotenska kiselina (vitamin B5) je važna za normalnu sintezu i metabolizam steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera. Pomaže u smanjenju osjećaja umora i umora i važan je za normalno mentalno funkcionisanje.

Vitamin B6 je važan za normalnu sintezu cisteina, normalan energetski metabolizam, aktivnost nervnog sistema, metabolizam proteina i glikogena. Vitamin B6 je takođe važan za održavanje normalnog psihičkog stanja, hematopoezu crvenih krvnih zrnaca i normalno funkcionisanje imunog sistema. Pomaže u smanjenju umora i reguliše aktivnost hormona.

Biotin je važan za normalno funkcionisanje nervnog sistema, održavanje psihičkog stanja i održavanje normalnog stanja kose i kože.

Folna kiselina – pomaže u smanjenju umora.

Vitamin B12 je važan za održavanje normalnih energetskih supstanci, normalno funkcionisanje nervnog sistema, psihičko stanje, hematopoezu crvenih krvnih zrnaca i aktivnost imunog sistema. Vitamin B12 takođe pomaže u smanjenju umora i umora.

Napomena . Sve ove tvrdnje su odobrene od strane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). 

 

UPOTREBA: Uzmite 1 tabletu dnevno kao prehrambenu dopunu. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Držati na suhom i hladnom mjestu. Držati van dohvata djece.

INFORMACIJE O ISHRANI
1 porcija: 1 tableta
Količina po 1 porciji %DV*
tiamin
kao mononitrat
50 mg 4147%
Riboflavin 50 mg 3846%
Niacin
kao niacinamid
50 mg NE 313%
Vitamin B6
kao što je piridoksin HCl
21 mg 1235%
Folat 670 mcg DFE
400 mcg folne kiseline
168%
Vitamin B12
kao cijanokobalamin
50 mcg 2083%
Biotin 50 mcg 167%
Pantotenska kiselina 50 mg 1000%
Kolin
kao bitartrat
50 mg 9%
Para-aminobenzojeva kiselina 50 mg **
* Postotak dnevne vrijednosti po jednoj punoj porciji.
** Dnevna vrijednost nije utvrđena.

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu