VITAMIN D3 3000IU

Sunčev vitamin sada dostupan u svako doba godine

♦  Povećava mišićnu snagu i volumen mišića
♦  Obnavlja kosti i čini ih jačim
♦  Igra ulogu u održavanju glatkih mišića
♦  Pomaže u prevenciji prehlade i gripe te skraćivanje njihovog toka
♦  Pomaže u prevenciji infekcija i kroničnih oboljenja dišnog sustava
♦ Superiorna doza od 3000IU


Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 8 - 25

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 8 - 25

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

ZAŠTO SUPLEMENTIRATI VITAMINOM D

Relativno nedavno pronađeni su receptori za vitamin D u mišićnim stanicama što je navelo znanstvenike da detaljnije prouče vezu između vitamina D te rada i rasta mišića.

Prvo da ponovno istaknemo ono što se zna već godinama – vitamin D je krucijalan za masu kostiju, njihovu čvrstoću i prevenciju ozljeda kostiju. Ljudi sa nedostatkom vitamina D imaju slabije, manje i krhkije kosti sklonije prijelomima.

Najnovija istraživanja su pokazala da suplementacija vitamin D ljudima koji imaju nedostatak vitamina D povećava mišićnu snagu na način da povećava volumen i broj mišićnih vlakana tipa II, tj. brzih mišićnih vlakana koja su dominanta kod sprintera i dizača utega, tj. koja mogu proizvesti veliku silu u kratkom trajanju.Dosta istraživanja u 50-im godinama radila je Istočna Njemačka te su zaključili da izlaganje sportaša umjetnim UV zrakama (svojevrsni solarij) povećava performanse sportaša. Čak se jedno vrijeme debatiralo o zabrani korištenja UV lampi u sportu. Sama mogućnost da je to istina meni je dovoljna da jedan stvarno jeftin vitamin ubacim kao OBAVEZAN suplement jer neka istraživanja pokazuju da je 77% američke populacije u nedostatku vitamina D. Osim u par ljetnih mjeseci, razmislite koliko vremena provodite na suncu pod ranije navedenim uvjetima. Ako cijele godine jedete mnogo sardina, skuše i lososa, onda ste sigurni jer to su namirnice bogate vitaminom D.

Dakle, jače i čvršće kosti, veći broj i povećanje volumena mišićnih vlakana koja su dominantna u sportovima snage su pozitivne posljedice suplementacije vitamin D. Dovoljno je spomenuti činjenicu da dva najjača čovjeka na svijetu -> Thor Bjornsson i Brian Shaw naveliko ističu važnost vitamina D u njihovoj suplementaciji te da su bili deficitarni s tim vitaminom kad su ga prvi puta išli testirati.

Ako svemu navedenome dodamo dobro znane benefite vitamina D na regulaciju kalcija u organizmu, zdravlje kostiju, funkcioniranje imuno sustava, regeneraciju stanica i stvaranje hormona, stvarno nema razloga da ne započnemo brigu o razini vitamina D u našem tijelu, bilo to putem suplementacije ili planskog izlaganja sunčevim zrakama.

Da bi bili sigurnu u koncentracije vitamina D obratite se svom liječniku ili otiđite u bilo koju privatnu polikliniku. Vitamin D možete kupiti u Elit NUTRITION prodavaonicama samostalno ili u kombinaciji s drugim vitaminima i mineralima.

Ostala dobročinstva vitamina D, proizašla iz njegovih jakih antioksidativnih i imuno-stimulirajućih svojstava, potvrđenih mnogim međunarodnim studijama su sljedeća:

 • prevencija prehlada i gripe te skraćivanje njihovog toka
 • prevencija infekcija i kroničnih oboljenja dišnog sustava
 • podizanje imuniteta (aktiviranjem imunoloških NK- i T-limfocita)
 • ublažavanje upale i alergijskih reakcija
 • prevencija karcinoma (ponajprije prostate, dojke, debelog crijeva i pluća; jedan od mehanizama je utjecaj na ekspresiju gena zaduženih za diferencijaciju, umnožavanje i programiranu smrt stanica)
 • prevencija hipertrofije prostate
 • očuvanje krvožilnog sustava, prevencija srčanog i moždanog udara
 • prevencija šećerne bolesti tip 1 i tip 2 te intolerancije glukoze
 • pomoć u regulaciji hipertenzije (povišenog krvnog tlaka)
 • prevencija multiple skleroze
 • prevencija Alzheimerove bolesti
 • povećana efikasnost antikonvulziva (lijekovi protiv epilepsije)
 • pomoć u borbi s predmenstrualnim sindromom
 • prevencija sindroma policističnih jajnika
 • prevencija senilne katarakte
 • zaustavljanje napredovanja osteoartritisa
 • prevencija karijesa (optimalnom mineralizacijom zuba i jačanjem zubne cakline)
 • podizanje mišićne snage
 • gubitak tjelesne težine

Kad s jedne strane stoji ovako uvjerljiv popis pozitivnih učinaka, svakako je potrebno naglasiti važnost redovitog i dovoljnog unosa, odnosno osiguravanja ovog vitamina organizmu. Nije rijetka, naime, njegova deficijencija tj. nedostatak koji biva popraćen nizom neželjenih simptoma. Uzroci deficijencije mogu biti raznoliki – poput nedovoljnog unosa, smanjene apsorpcije (uslijed poremećaja probavnog sustava), povećane potrošnje i izlučivanja, smanjenog izlaganja suncu, nemogućnosti bubrega da inertni pretvore u aktivni oblik.

Vitamin D3 je odličan za mišiće, igra ulogu u održavanju glatkih i jakih mišića ali i kostiju. Vitamin D3 je vjerojatno najčešće korišten vitamin među sportašima. Nudimo vitamin D3 u vrhunskoj dozi od 3000 IU. Idealno za sportaše!

PAKOVANJE: 30 kapsula, 180 kapsula

 

SKU: 2022 Kategorija: Brend

Vitamin D3

Sastav Po kapsuli %
Vitamin D3 3000 IU 75 mcg 1500 %    *

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “VITAMIN D3 3000IU”

Još nema komentara o ovom prozvodu.