Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

LYCOPENE

Izuzetan antioksidant
Pomaže zdravlje prostate
Pomaže kardiovaskularni sistem
Pomaže u borbi protiv karcinoma

45.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 45 - 45

Opis proizvoda

Zaštitite svoju prostatu od štetnog djelovanja slobodnih radikala pomoću Swanson likopena! Vrijedan hranjivi sastojak za održavanje muškog zdravlja, ovaj snažni antioksidans karotenoid pruža specifičnu zaštitu tkiva prostate. Takođe Likopen pokazuje impresivno djelovanje kao zaštitni faktor protiv raka (dojke, pluća, endometrija i prostate). Naši prikladni softgelovi olakšavaju svakodnevno dobivanje zdrave opskrbe ovim važnim hranjivim sastojcima.

Često se susrećemo sa pojmom likopen, znamo da je sastojak termički obrađenog paradajza i da je veoma zdrav. U današnjem tekstu detaljnije ćemo vas upoznati sa svim pogodnostima i uticajima na zdravlje ovog, moglo bi se reći, čudotvornog stanovnika paradajza.

Likopen je svjetlo crveni karotenski i karotenoidni pigment i fitohemikalija koja je prisutna ponajviše u paradajzu, ali i u drugom crvenom voću i povrću. Veoma je efikasan antioksidant koji neutralizuje slobodne radikale. Oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima mogu biti uzrok mnogih oboljenja kao što su kardiovaskularna oboljenja, prerano starenje, karcinom ili katarakta.

Studije su pokazale antikancerogena svojstva likopena protiv mnogih oblika raka, uključujući i ćelije raka prostate, želuca, kože, pluća i debelog crjeva. Postoje brojne studije o uticaju likopena, a korištenjem PubMed baze podataka, više od 80 naučnih studija imaju imena likopen u svom naslovu.

Navodimo vam pozitivne efekte likopena, koje će vam pomoći da uvidite zašto je korištenje produkata od paradajza u ishrani veoma važno.

Bolesti srca i krvnih sudova – smanjivanjem oksidacije lošeg holesterola smanjuje se i stvaranje naslaga na zidovima krvnih sudova. Na ovaj način štite ne samo srce, nego poboljšavaju cirkulaciju u mišićima, bubrezima i mozgu.

Oksidativni streslikopen je jedan od najjačih antioksidanata i važan je u svim stanjima povišenog stvaranja slobodnih radikala tj. u oksidativnom stresu. Likopen ima prevagu nad ovim štetnim materijama i sprečava njihovo dalje stvaranje.

Astma – likopen kao i drugi karotenoidi imaju važnu ulogu u prevenciji i terapiji astme.

Benigna hiperplazija prostate – stariji od 50 godina znaju šta ovaj termin znači i koliko su neprijatne tegobe uvećanja prostate. Likopen je dokazano prevencija ovog stanja.

Vid – pored mrkve i paradajz je jako dobar za vid.

Veličina pakovanja 120 softgel
Veličina porcije 1 softgel % dnevne vrijednosti
lycopene 10 mg **
*Dnevna vrijednost nije utvrđena. **

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu