Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

GLUTAMINE

Pomaže staničnu hidrataciju
Stimuliše proizvodnju hormona rasta
Pomaže sintezu proteina unutar mišićnih stanica
500 mg glutamina serviranju

25.00 KM39.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 25 - 39

SKU:N/A

GLUTAMINE

Glutamin je jedna od najraznovrsnijih amino kiselina i predstavlja sam vrh prioriteta prehrane velikog broja sportaša, bez koje veliki sportski rezultati ne bi bili mogući. Zato ako ste vi od onih koji teže samom vrhu, uvrstite Glutamin u Vašu redovan meni.

Glutamin – №1 sportske suplementacije!
Poneke od mnogobrojnih funkcija glutamina su detoksifikacija amonijaka, regulacija sinteze proteina i katabolizma. Pored toga funkcionira i kao izvor dušika pa time i pomaže staničnu hidrataciju, stimuliše proizvodnju hormona rasta, održava nivo kiselosti, ojačava imuni sistem, bitna je sirovina za proizvodnju energije i povećava proizvodnju glikogena u jetri.
Glutamin ima i anaboličke (pomaže sintezu proteina unutar mišićnih stanica) i antikataboličke ( spriječava razgradnju mišića) funkcije u organizmu. Anabolizam podrazumeva sve procese izgradnje koji se događaju u ljudskom organizmu, metaboličke reakcije čiji je rezultat sinteza stanica odnosno razvitak tkiva i organa tj. rast i razvoj organizma u celini, što neizbežno dovodi do porasta tjelesne težine.
Smatra se da Glutamin čini oko 60% ukupne intramuskularne količine slobodnih amino kiselina i oko 20% od ukupne količine amino kiselina koje kruže organizmom. Za razliku od ostalih amino kiselina, glutamin sadrži dva atoma dušika. Zbog tog dodatnog atoma dušika, glutamin zovu još i “azotni šatl*”.
Glutamin transportuje dušik tamo gde je najpotrebniji u organizmu. Poslije napornih treninga, mišićima su neophodne hranljive materije kako bi se što prije oporavili i kako ne bi zapali u stanje katabolizma (stanje u kome organizam usled nedovoljne količine energije razgrađuje proteinsku strukturu stanice i koristi je kao gorivo). Upravo zbog toga je Glutamin tako bitan. On prenosi dušik koji opet omogućava brži protok krvi i samim tim brži dotok hranljivih supstanci u mišiće.

UPOTREBA: Pomiješajte 1 mjericu proizvoda s 3dl vode i popijte ujutro na prazan želudac, odmah nakon treninga i neposredno prije spavanja.
SASTAV: L-glutamin
OKUS: Bez okusa
SERVIRANJE: 5 grama

PAKOVANJE: 250 i 500 grama

 

Težina N/A
Pakovanje

250 grama, 500 grama

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu