LABRADA GLUTALEAN

Karakterisitke:
* prevencija korištenju zaliha iz mišića (antikatabolik).
* bez natrija i dodataka.
* blagotvoran za organizam

,
Očisti

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 70 - 70

Nezamjenjiv za oporavak mišića.
Vježbanje, svakodnevni stres i nedovoljna ishrana mogu prouzročiti manjak prirodnih zaliha glutamina, vitalno važnog sastojka za razvoj mišića. Takvo će stanje dovesti do propadanja mišićne mase koja se koristi kao rezervno skladište glutamina potrebnog organizmu za normalno fumkcioniranje, čime će efekti treninga biti jednostavno – poništeni. Dodatak svega nekoliko mjerica glutamina dnevno pomaže očuvanju teško stečene mišićne mase.

Glutamin je izuzetno važna aminokiseiina za sportaše i sve one koji su pod pojačanim stresom uslijed intenzivnih treninga, natjecanja, dijete, ili zbog bolesti kada tijelo ne može proizvesti dovoljne količine glutamina.

L-glutamin je i najzastupljenija slobodna aminokiselina (reko 60% u mišićima), a koja ima ključnu ulogu u uklanjanju toksina i poboljšava imunitet, stimulira sintezu proteina i resintezu mišićnog glikogena, spriječava katabolizam mišića uslijed djelovanja kortizola te slično kao i creatin povećava volumen mišićnih stanica potičući anabolizam. Glutamin može podići nivo hormona rasta (i do 400%) koji je prvenstveno odgovoran za gubljenje masnih naslaga te za sintezu proteina.

Potreba za glutaminom direktno je povezana s nivoom stresa pod kojim se tijelo nalazi. Npr. kod ekstremnih slučajeva – kod kirurški operiranih pacijenata 30g običnog glutamina dnevno dramatično ubrzava oporavak, a sportisti na režimima dijete za gubljenje masnog tkiva koriste i do 40g običnog glutamina dnevno osiguravajući time minimalan gubitak mišića.

Vrlo je važno i vrijeme korištenja glutamina, tako je najvažnije glutamin koristiti prije i poslije treninga odnosno u vrijeme povećanog stresa (jer i trening je vrsta stresa), te prije spavanja kada je glutamin potrebno uzeti da bi se povisio hormon rasta ali i da bi se spriječio katabolizam mišića tijekom šest do osam sati sna.

Sastav:
1 serviranje = 5 grama (1 mjerica)
L-glutamine 5000 mg

Doziranje:
Upotrebljava se kao dodatak prehrani uz uobičajeni raspored treninga. Jedna čajna kašika ili 5 g praha pomiješa se sa 2-3 dl vode, mlijeka ili soka. Glutaminski prah može se dodati u proteinski shake. Time se povećava koncentracija glutamina i obogaćuje s ovom udarnom aminokiselinom.

PAKOVANJE: 500gr.
SERVIRANJA: 100
SERVIRANJE: 5 grama

SKU: 476 Kategorije: ,

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “LABRADA GLUTALEAN”

Još nema komentara o ovom prozvodu.