Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

CREATINE MONOHYDRATE 300g

Povećava snagu i mišićnu masu
Povećava nivo energije
Poboljšava intenzitet treniga i smanjuje umor
Ubrzava procese oporavka nakon intenzivnog treninga
Vrlo brza apsorpcija

45.00 KM
38.25 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 45 - 45

Opis proizvoda:

Visoko rastvorljiv, izuzetno ukusan kreatin monohidrat u prahu dostupan u nekoliko varijacija okusa..

Naučno je dokazano da kreatin povećava fizičke performanse tokom kratkih, kontinuiranih vježbi visokog intenziteta (Povoljan efekat kreatina može se postići unosom najmanje 5 g kreatina dnevno).

 Creatine 100% Monohidrat sadrži 100% kreatin monohidrat u obliku praha. Kreatin monohidrat je najčešći oblik kreatina. Ovaj oblik ima maksimalan sadržaj kreatina (88%), ima stabilnost skladištenja i otpornost na toplinu.

Šta je kreatin monohidrat i čemu služi?

Kreatin je spoj koji ljudsko tijelo proizvodi samo i koji opskrbljuje mišiće energijom. Proizvodi se u jetri, gušterači i bubrezima, a krvotokom se prenosi u mišiće. Kada dođe do mišića, pretvara se u fosfokreatin (kreatin fosfat), koji opskrbljuje adenozin difosfat (ADP) s fosfatnom skupinom potrebnom za stvaranje adenozin trifosfata (ATP), koji je neposredni izvor energije za naše mišiće.

Kreatin se nalazi u mnogim namirnicama, pa je njegova upotreba prirodni dodatak za poboljšanje mišićne mase i dobivanje dodatne energije. Posebno bogat izvor kreatina je riblje meso, haringa, losos i tuna, ali i govedina. No, da bi se osigurale dodatne količine kreatin monohidrata, potrebna je adekvatna suplementacija, a takve količine hrane nije moguće unositi tokom dana kako bi se značajno povećao njezin unos.

Kako kreatin djeluje?

Ovo je omiljeni dodatak sportistima, jer daje vidljive rezultate u vrlo kratkom vremenu – u samo dvije sedmice može značajno povećati mišićnu masu, ali i opštu kondiciju, što rezultira mogućnošću intenzivnog treninga zahvaljujući povećanju nivoa energije. Osim toga, kreatin direktno utječe na brzinu oporavka tijela od stresa uzrokovanog napornim treningom. U svijetu profesionalnog i rekreativnog sporta gotovo da nema sportiste koji ne koristi kreatin i koji ne zna čemu služi. Sposobnost kreatina da poveća rezerve energije u mišićima proizlazi iz njegove aktivnosti u sintezi proteina, što sprječava razgradnju mišića. Drugo iznimno važno svojstvo kreatina je njegova uloga u rehidraciji mišićnih stanica, što je iznimno važno za rast mišićnih vlakana i njihovu snagu.

Kreatin se često preporučuje kod mnogih stanja i bolesti, jer smanjuje nivo holesterola i triglicerida, djeluje protuupalno (artritis), štiti centralni nervni sistem, ublažava GAMT defekt koji dovodi do nedostatka kreatina u mozgu, djeluje u bolesti povezane s atrofijom mišića, nadopunjuje vegetarijansku prehranu, povećava snagu i izdržljivost kod bolesti srca.

Učinci kreatin monohidrata na tijelo:

  • ubrzava povećanje mišićne mase i postizanje mišićne definicije
  • povećava energiju, snagu i izdržljivost
  • ubrzava procese mršavljenja
  • ubrzava procese oporavka nakon intenzivnog treninga i fizičkog stresa
  • smanjuje umor
  • idealan je dodatak prehrani za vegetarijance koji ne unose dovoljno hrane

*Tvrdnje naučno dokazane od strane Evropske agencije za bezbjednost hrane (EFSA) i odobrene od strane Evropske komisije (EC).

Preporuka za doziranje: Pomiješajte 1 dozu (6g – 1 mjerna kašika ) praha u 400-500 ml vode. Preporučuje se jedna porcija dnevno. 

 

INFORMACIJE O ISHRANI
1 porcija: 6g Porcija u proizvodu: 50
NRV%*
Sadržaj nutrijenata:
Kreatin monohidrat 5000 mg
- od kojih je kreatin 4400 mg
* NRV%: referentna vrijednost dnevnog unosa za odrasle

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu