BOSWELLIA

Swanson – Tamjan 60 kapsula
♦  Izuzetno pomaže kod  akni, ožiljaka, strija, bora i rana
♦  Efikasna je u liječenju  bronhitisa, astme, sinusitisa, čestih prehlada i alergija
♦  Održavanje zdravlja usne šupljine
♦  Ublažava bol uzrokovanu artritisom
♦  Tamjan poboljšava cirkulaciju
♦  Sprječava bolesti krvnih žila i smanjuje loš kolesterol
♦  U aromaterapiji se tamjan koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije.

 

 

,
Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

Swanson – Boswellia 60 kapsula

tamjanTamjan je aromatična smola koja se dobiva iz drveta Boswellia koje raste diljem Azije i Afrike. Većini nas je poznat iz crkvenih obreda kađenja koje se obavlja tako da se komadić bijele aromatične smole stavi na žeravicu. Tamjan je jedan od najstarijih mirisa. Njime se trgovalo još prije 5000 godina na Arabijskom poluotoku i u sjevernoj Africi, gdje je bio vrijedan poput zlata. Put tamjana koji vodi od južne Arabije do Sredozemlja jedan je od najstarijih trgovačkih putova na svijetu. Zbog svojih svojstava u Egiptu je korišten za balzamiranje mumija. Tamjan se od davnina koristi u obredima rimokatoličke i pravoslavne crkve zbog vjerovanja da tjera zle duhove. Tamjan ima svoju primjenu ne samo u aromaterapiji, kozmetici, masaži i religijskom obredima, već i u  liječenju.

Ljekovitost tamjana

U ayurvedskoj medicini Indijski tamjan (boswellia serrata) koristi se već tisućama godina za liječenje artritisa, zacjeljivanje rana, jačanje ženskog hormonalnog sustava i zaštitu od patogenih mikroorganizma. Prema ayurvedi, svakodnevno kađenje tamjana u kući donosi dobro zdravlje svim ukućanima. Tamjan se iz davnina koristi na Bliskom istoku za održavanje zdravlja usne šupljine. Tamošnji ljudi imaju običaj žvakati smolu tamjana, koja poboljšava zdravlje zubi i desni – zbog svojih antimikrobnih svojstava tamjan sprječava  infekcije. Na Zapadu, tamjan je najviše poznat  po svojim antiupalnim svojstvima. Aktivni ljekoviti sastojci tamjana su seskviterpeni ugljikovodici, monoterpeni, diterpeni i bosvelijske kiseline.  Bosvelijske kiseline su najvažniji sastojak tamjana. Imaju snažno antiupalno djelovanje i učinkovito ublažavaju bol uzrokovanu artritisom, ali za razliku od konvencionalnih lijekova ne uzrokuju nuspojave. Tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz žile oštećene upalom što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom. Njegovo moćno antiupalno djelovanje pomaže i kod Chronove bolesti i cisti. Neka istraživanja su pokazala da tamjan može pomoći i u liječenju nekolikih vrsta karcinoma – malignih melanoma, raka mjehura i  tumora na mozgu. Potvrđeno je da ekstrakt tamjana, tamjanov acetat,  smanjuje neurološka oštećenja, olakšava depresiju i napetost, sprječava bolesti krvnih žila i smanjuje loš kolesterol. U aromaterapiji se tamjan koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije. Masaža i kupka s uljem od tamjana uvelike pomažu kod menstrualnih bolova i upale mjehura. Terapija uljem tamjana povoljno djeluje na dišni sustav i olakšava bronhitis, astmu, sinusitis, česte prehlade i alergije. Nakapajte na ruku par kapi ulja i udiše ih nekoliko puta dnevno ili inhalirajte tinkturu tamjana (1 žličica na litru vruće vode).
Zanimljivo: Smatra se da tamjan može zaustaviti hrkanje – u ovu svrhu potrebno je uljem tamjana namazati vrat, prsa i područje oko nosa.

Ova biljka je izuzetna i za njegu kože –  pomaže kod akniožiljaka, strija, bora i rana. Kroz tisućljeća upotrebe tamjana nisu primijećene neke značajnije nuspojave. Novija toksikološka istraživanja su potvrdila da su ekstrakti tamjana sigurni kako za vanjsku tako i za unutrašnju primjenu. Nemojte koristiti tamjan ako pijete lijekove za razrjeđivanje krvi, patite od visokog tlaka, ako ste trudni ili dojite. Ne smije se koristiti čisto ulje tamjana, potrebno ga je razrijediti u baznom ulju ili vodi.

 

SKU: N/A Kategorije: , Brend
Pakovanje

60 Kapsula

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “BOSWELLIA”

Još nema komentara o ovom prozvodu.