Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

BETA CAROTENE 10.000 IU

Prirodni pigmet koji koža voli

♦  Prirodnan izvor vitamina A
♦  6,000 mcg vitamina A u svake dvije kapsule
♦  Pomaže normalan rad imunološkog sistema
♦  Čuva zdravlje kože i očiju
♦  Antioksidativna zaštita za cijelo tijelo 10.000 IU po softgelu

 

25.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 25 - 25

SKU:N/A

Što je beta karoten i koliko je bitan za naš organizam?

Uz preparate za sunčanje, ljeti je potrebno koristiti i dodatke u prehrani kako bismo spriječili starenje kože i različita oboljenja. Umjereno sunčanje djeluje blagotvorno na naš organizam, poboljšava raspoloženje i sprječava rahitis kod djece, a kod starijih smanjuje mogućnost obolijevanja od osteoporoze. Problemi mogu nastati kad pretjeramo, jer ultraljubičaste zrake mogu dovesti do preranog boranja i starenja kože te melanoma.
Osim preparata za zaštitu kože, bitno je koristiti povećane količine beta karotena koje mogu potaknuti stvaranje melanina i neutralizirati djelovanje štetnih slobodnih radikala pa time smanjiti negativan učinak sunčevih zraka. Ljeti trebamo uzimati veće količine mrkve, marelice i dinje, jer su bogati beta karotenom.Vaše tijelo treba vitamin A za normalan rad sluznice, očiju i kože. Jedna kapsula Beta karotena sadrže 3000 mcg vitamina A po serviranju. Beta karoten je prirodan izvor vitamina A. Dobar je za vid i podržava normalno funkcionisanje imunološkog sistema. Uzimajte ih uz jelo i brinite za svoju kožu iznutra tako što ćete uzimati beta karoten kapsule svaki dan.Naravno, pomoći će i uzimanje beta karoten u tabletama najmanje tri tjedna prije izlaska na sunce, u dnevnoj dozi 75 do 150 mg. Beta karoten je zapravo biljni pigment koji ljudski organizam može pretvoriti u vitamin A, a djeluje kao antioksidans i jača imunitet. Beta karoten ne uzrokuje nus pojave, no vrlo visoke doze mogu obojiti kožu u žuto-narančastu boju. Osobe koje kroz duže vremensko razdoblje uzimaju beta karoten, trebaju uzimati i vitamin E, budući da beta karoten snižava razinu vitamina E.

Redovita konzumacija smanjuje rizik od srčanog udara za 60%, a beta karoten poznat je i kao pomagač u prevenciji raka – jak je antioksidant koji ne može izliječiti nastale tumore, ali uvelike reducira njihov nastanak. Postoji samo jedan izuzetak, kada je dokazano da sintetizirani beta karoten može pozitivno utjecati na nastanak raka grla i pluća kod pušača, stoga bi ga oni trebali izbjegavati i konzumirati isključivo prirodni.
Beta karoten pomaže i kod „noćnog sljepila“ te prevelike osjetljivosti na sunčevu svjetlost, kada je oku potrebno više vremena kako bi se na nju priviknulo, kada konstantno lošije vidi ili ne može bez sunčanih naočala. Preporučuje se i kod osoba oboljelih od AIDS-a te alkoholičarima.
Beta karoten se preporučuje i osobama s anginom pectoris koje su, prema istraživanjima, imale manji osjećaj boli u prsima. Zbog toga su karotenoidi, poglavito beta karoten, čuvari zdravlja naših krvnih žila i srca. Značajna je i uloga beta karotena u očuvanju funkcionalne sposobnosti imuniteta. Naročito je značajan u borbi protiv akutnih i kroničnih infekcija.
Jednu kapsulu dnevno, popijte s malo tekućine, najbolje prije obroka. Pripremite vašu kožu za sezonu sunčanja, ali i organizam “bombardirajte” superzdravim dodatkom.

PAKOVAJE: 100 kapsula

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu