Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

MUTANT BCAA 9.7 (90 serv)

Povećava sintezu, a smanjuje razgradnju proteina
9,7 grama potpuno instantizirane BCAA mješavine
8 dodanih elektrolita da održavaju mišiće hidriranima
Upotpunjen sa dokazanim i patentiranim akceleratorom apsorpcije

140.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 140 - 140

SKU:N/A

Opis proizvoda:

MUTANT BCAA 9.7
Rastvorljive aminokiseline razgranatog lanca.
Tokom fizičke aktivnosti ljudsko tijelo troši ugljikohidrate kao izvor energije, ali čak i kada se ugljikohidrati konzumiraju, dođe vrijeme tokom aktivnosti kada nema energije na raspolaganju za mišiće i mišićni proteini se razgrađuju kako bi služili kao izvor energije. Da bi se izbjegla ova degradacija proteina, preporučuje se opskrba aminokiselinama razgranatog lanca tokom fizičke aktivnosti, osim toga, konzumacija aminokiselina razgranatog lanca prije i tokom treninga pomaže u stimulaciji sinteze proteina, povećanju mišićne mase i postizanju najboljih rezultata iz svakog treninga. Konzumiranje aminokiselina razgranatog lanca tokom dana takođe pomaže u sprečavanju katabolizma mišića.

Mutant BCAA 9.7 je proizvod baziran na rastvorljivim aminokiselinama koje obezbeđuju 7,2 grama aminokiselina razgranatog lanca po dozi uz 2,5 grama drugih aminokiselina za zaštitu mišićne mase, smanjenje osećaja umora, poboljšanje hidratacije ćelija i početak oporavka što pre koliko je to moguće..

Mutant BCAA 9.7 obogaćen je mješavinom od 8 elektrolita za održavanje pravilne hidratacije mišića.

Mutant BCAA 9.7 sadrži Bioperine® koji je dokazani i patentirani akcelerator apsorpcije.

Nemojte čekati kraj treninga da biste počeli oporavljati mišiće!

Mutant BCAA 9.7. Glavne karakteristike:

 • 9,7 grama aminokiselina po porciji.
 • 7,2 grama BCAA po porciji.
 • Odnos 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin).
 • 2,5 g mikroniziranih aminokiselina (taurin, glicin, L-glutamin, L-arginin, L-tirozin) po porciji.
 • Brzo apsorbirajuće aminokiseline i visoka biodostupnost zahvaljujući Bioperine®.
 • Elektroliti za održavanje hidratacije.
 • Ne sadrži ugljikohidrate ni masti.
 • Odlična rastvorljivost.
 • Doza 11,6 grama (1 supena kašika).

Mutant BCAA 9.7. Glavni efekti:

 • Održava mišićnu masu izbjegavajući katabolizam.
 • Stimulira sintezu proteina i razvoj mišića.
 • Povećava snagu i snagu mišića.
 • Služi kao izvor energije ako postoji manjak ugljikohidrata.

Mutant BCAA 9.7.
Aminokiseline razgranatog lanca (leucin, izoleucin i valin) smatraju se esencijalnim aminokiselinama i čine skoro trećinu aminokiselina prisutnih u proteinima skeletnih mišića. Dok se većina aminokiselina može koristiti samo kao izvor energije u jetri, aminokiseline razgranatog lanca mogu se koristiti direktno u mišićima, tako da konzumiranje aminokiselina tokom treninga ili takmičenja ima različite prednosti kao što su sprječavanje katabolizma, poboljšanje performansi mišića, pomaganje oporavak i stimulacija sinteze proteina.

Mutant BCAA 9.7 se takođe može koristiti prije treninga kako bi se spriječio katabolizam ili nakon njega umjesto proteina nakon treninga, posebno kada je važno unositi što manje ugljikohidrata, kao na primjer tokom perioda definicije.

Mutant BCAA 9.7 pruža velike količine BCAA u omjeru 2:1:1 BCAA. Većina studija provedenih uz BCAA suplementaciju koristi omjer 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin), što je prirodni omjer u kojem se ove aminokiseline nalaze u životinjskim proteinima, osim toga, zahtjevi za razgranati lanac aminokiseline održavaju isti udio.

Druge aminokiseline su takođe dodane Mutant BCAA 9.7 , kao što su:

L-glutamin pomaže u oporavku stanica i hidrataciji.
Glicin, aminokiselina koja je uključena u sintezu mnogih molekula kao što su kreatin, kolagen ili antioksidativni enzim glutation. Glicin štiti od razaranja mišića, potiče oslobađanje hormona rasta i poboljšava sposobnost skladištenja glikogena.
Taurin, koji pogoduje sintezi proteina i razvoju mišića, je zaštitnik mišića, ubrzava oporavak i smanjuje rizik od ozljeda, te štiti nervni sistem i imuni sistem.
L-arginin je aminokiselina koja osim što učestvuje u sintezi proteina, dušikovog oksida, kreatina i anaboličkih hormona, učestvuje u liječenju, eliminaciji amonijaka, smanjuje umor i pospješuje oporavak.
L-tirozin, prekursor adrenalina i dopamina koji regulišu raspoloženje.
Mutant BCAA 9.7 sadrži mešavinu od 8 elektrolita koja obezbeđuje 120 mg kombinacije magnezijuma, kalijuma, natrijuma, kalcijuma, hlora i natrijum bikarbonata za održavanje hidratacije.

Mutant BCAA 9.7 takođe sadrži Bioperine, ekstrakt crnog bibera koji poboljšava bioraspoloživost sastojaka.

Po želji, Mutant BCAA 9.7 se može kombinovati tokom treninga sa ugljikohidratima kao što su dekstroza i maltodekstrini.

Mutant BCAA 9.7. Glavni ciljevi:

 • Definicija mišića.
 • Razvoj mišića.
 • Gubitak težine.
 • Čuva mišiće.
 • Poboljšanje treninga.
 • Intenzivniji treninzi.
 • Oporavak mišića.

Ko može imati koristi od Mutant BCAA 9.7?
Sportisti ili fitnes praktičari koji izvode intenzivne, produžene ili visoke i zahtjevne treninge. Sportisti snage i snage, praktičari borilačkih vještina, timskih sportova, sportisti izdržljivosti, itd.
Korisnici teretane i fitness sportisti koji se žele adekvatno oporaviti od treninga, posebno u periodima kada im nije potrebna velika količina ugljikohidrata. Ovo je slučaj za ljude koji žele da povećaju svoje mišiće sporije, ali bez dobijanja masnog tkiva, faza održavanja ili početka sezone. Može se koristiti i za zaštitu mišićne mase između obroka ili prije spavanja.
Opšta populacija koja želi da zaštiti svoju mišićnu masu od uticaja starosti, tretmana mršavljenja itd.

Mutant BCAA 9.7. Kako kombinovati.
Sportisti u disciplinama snage ili fitnes sportisti u fazi volumena treba da dopune Mutant BCAA 9.7 nakon treninga sa sastavom ugljikohidrata i proteina koji odgovara njihovim ličnim karakteristikama i njihovom treningu. Proizvod kao što je amilopektin ili dekstroza može se dodati tokom treninga, posebno ako je jako intenzivan ili dugotrajan.

Mutant BCAA 9.7 se može kombinovati s drugim proizvodima kao što su kofein i prekursori dušikovog oksida prije treninga, kao i sa drugim sastojcima kao što su kreatin, HMB, alfa lipoična kiselina i još mnogo toga.

Kada je cilj povećanje mišićne mase, može biti preporučljivo kombinovati Mutant BCAA 9.7 sa sekvencijalnim proteinima između unosa, proizvodima koji pojačavaju proizvodnju hormona kao što su ZMA, Tribulus terrestris ili složenim prohormonskim proizvodima koji kombinuju različite sastojke.

MUTANT BCAA 9,7 - 1044g
LUBENICA
Dodatak prehrani
Informacije o ishrani
Doza
11,6g
Doza po pakovanju
36
Dnevna doza
11,6g
količina po
DOZA
DAN
100G
Energetska vrijednost
360,69 kJ / 86,21 Kcal
masti
0g
ugljikohidrati
0g
proteina
83,62g
Sol
1077.59mg
Magnezijum
431,03 mg (114,91% NRV*)
Mutant BCAA 9.7 mješavina
83,62g
Instantizirane BCAA 2:1:1 ( leucin , L-valin , L-izoleucin )
62.064g
Mikronizirane aminokiseline za volumen ( taurin , glicin , L-glutamin , L-arginin , L-tirozin )
21,55g
8 Mješavina elektrolita
1034.48mg
Magnezijum oksid
-
Kalijum citrat
-
Natrijum citrat
-
Trikalcijum fosfat
-
Kalcijum laktat
-
Soda bikarbona
-
Kalcijum citrat
-
Natrijum hlorida
-
Agent za apsorpciju-Bioperine®
43,1mg
Piper Nigrum ((Voće) 95% Piperine)
-
*NRV: Referentna vrijednost nutrijenata
Sastojci: BCAA , kiselina (jabučna kiselina ) , modifikovani skrob , zakiseljavanje ( limunska kiselina ) , Zaslađivači ( acesulfam kalijum ) , zaslađivači ( sukraloza ) , sredstvo protiv zgrušavanja ( silicijum dioksid ) , Boja ( FD&C plava #1 ) , boja ( tartrazin ) , emulgator ( sojin lecitin ) , Prirodne i umjetne arome ( lubenica )
Alergeni: Sadrži sojin lecitin . Može sadržavati tragove mlijeka, orašastih plodova, pšenice, jaja, ribe, ječma, kikirikija, susama, sulfita, zobi, rakova .
Način upotrebe: 11,6 g (1 supena kašika) pomešati sa 250-500 ml hladne vode. Uzimajte tokom treninga i tokom dana u dane bez treninga.

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu