Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

ZMA

Popularna kombinacija 3 u 1 za sportaše usmjerene na snagu

♦  33,5% više slobodnog testosterona
♦  2,5 puta više snage
♦  Bolji san, siguran i bez nuspojava, pripomaže u izgradnji mišića
♦  3,5 mg vitamina B6 po serviranju pomaže u smanjenju umora
♦  150 mg magnezijuma po posluživanju pomaže u održavanju funkcije mišića
♦  Anabolic ZMA je specijalni naučno formulisan mineralni spoj.
♦  ZMA sadrži Cink Monomethionine Aspartat, Magnezij Aspartat i vitamin B-6.
♦  ZMA za zdrave nivoe hormona.

29.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 29 - 29

 ZMA – BODY&Fit Sports Nutrition

Klasična kombinacija “3 u 1” za podršku sportaša u treningu snage Trebate premium dodatak prehrani da podržite svoje ciljeve treninga snage? ZMA pruža klasičnu kombinaciju vitamina B6, magnezijuma i cinka „3 u 1“. Vitamin B6 pomaže u smanjenju umora i umora, dok magnezijum pomaže u održavanju mišićne funkcije, a cink održava sintezu proteina i normalnu razinu testosterona u krvi.

ZMA je potpuno prirodan proizvod i podstiče nivoe hormona, posebno kod sportista. Anabolic ZMA je specijalni naučno formulisan mineralni spoj. ZMA sadrži Cink Monomethionine Aspartat, Magnezij Aspartat i vitamin B-6. ZMA za zdrave nivoe hormona. Rezultati ispitivanja pokazuju na povećanje slobodnog testosterona od 33,5%! ZMA je potpuno prirodan proizvod i promovira zdrav nivo hormona, posebno kod sportista. Nekoliko studija dalo je jak pokazatelj da ova vrlo specifična formula može uz trenign povećati nivo testosterona kod sportista. Studija koja pruža najjači dokaz je studija provedena na Western Washington University, gdje je zabilježeno značajno povećanje slobodnog testosterona kod igrača američkog fudbala. Povećanje je iznosilo 33,5% u nivoima slobodnog testosterona u odnosu na smanjenje od 10,2% u placebo grupi. Uzimajući ZMA je rezultiralo blagim porastom nivoa inzulina nalik faktoru rasta -1(IGF-1) u odnosu na 20% smanjenje u placebo grupi.

Rezultate ove studije predstavili su Dr.Brilla i objavljeni su u službenom ACSM Journal(Medicine and Science in Sports and Exercise Vol.31,No5,May 1999).2,5 puta više mišića zahvaljujući Anabolic ZMA: U ovoj studiji Dr.Brilla je izjavila da je također zabilježeno poboljšanje u snazi mišića kod NCAA fudbalera za 2,5 puta u odnosu na placebo grupu. (To znači 250% više profita!). Još jedna korist od ZMA je bolji san. Ovi rezultati su vjerojatno zbog činjenice da mnogi bilderi i ostali sportisti, intenzivnim trening uzrokuju manjak cinka, magnezija i vitamina B6.
Doziranje cinka, magnezija i vitamina B6 je vrlo važno u ovom proizvodu, tako da nije ista stvar uzeti Anabolic ZMA ili neke druge multivitamine, a želite postići prave rezultate. Uz Anabolic ZMA ste sigurni da ćete postići pravi rezultat.

Anabolic ZMA sadrži pravi omjer:
Vitamin B6: 10,5mg – B6-Vrlo važan za bodybuildere i sportaše općenito. Vitamin B6 pretvara aminokiseline u preko 5000 bjelančevina i dodatno pomaže pri stvaranju 60 različitih enzima koji sudjeluju u biološkim funkcijama tijela. Dodatne osobine su održavanje snažnog imunološkog sistema i zdravog srca, ali i pomaganje u borbi protiv depresije. Manjak pirodoksina uzrokuje poremećaje na koži, neuropatiju (poremećaj rada živčanog sustava), zbunjenost, lošu koordinaciju i nesanicu.

Magnezijum: 450mg

Magnezijum je mineral koji je veoma značajan,jer je zaslužan za više od 300 metaboličkih procesa u organizmu. Primera radi, utiče na rad mišća, učestvuje u brojnim hemijskim reakcijama u organizmu i prenošenju nervnih impulsa i da ne nabrajamo sad sve jer 300 je velika brojka – dovoljno velika da bude značajna i da vam bude jasno da je nedostatak magnezijuma jako ozbiljna stvar.

Nus pojave usljed manjka magnezija:

Hroničan umor

Jedan od prvih i najčešćih simptoma nedostatka magnezijuma je hronični umor. Normalno je da se ponekad umorite, ali ako ste stalno iscrpljeni i letargični i onda ako ne radite mnogo, to može biti znak da vam nedostaje ovaj mineral. Magnezijum je zaslužan za transport energije, pa manjak magnezijma može da dovede do slabosti i pada energije. Ovo je prilično teško povezati odmah, jer često je i anemija uzrok stalne iscrpljenosti i umora.

Česti grčevi u mišićima

Magnezijum je važan za opuštanje mišića. Ukoliko ga nemate dovoljno, onda se mišići nevoljno grče ili teže opuštaju kada ih stvaite u neki položaj. Kalcifikacija takođe može biti uzrok ove pojave i kao što izaziva stvrdnjavanje krvnih sudova tako izaziva i neelastičnost i krutost mišića, av eć smo objasnili na koji način je magnezijum povezan sa ovom pojavom.Grčevi u mišićima su krajnje neprijatni, bolni i najgore od svega – nepredvidljivi. I ne samo da bole, nego ih je teško izignorisati i mogu da vas ometaju u nastavku obavljanja vaših aktivnosti. Pored grčeva u nogama i mišićima, smatra se da je jedan od simptoma nedostatka magnezijuma i sindrom nemirnih nogu. Preporuka je da se u tom slučaju pije magnizijum zajedno sa kalijumom.

Cink: 30mg

Cink je jedan od važnih minerala koji sudjeluje u brojnim biokemijskim procesima u organizmu

Uloge cinka u organizmu

  • potreban je za rast i razvoj novih stanica organizma
  • sudjeluje u procesu sinteze proteina i DNK, te kolagena
  • poboljšava funkcije mozga
  • potiče na proizvodnju i izlučivanje inzulina u gušterači
  • ubrzava zacjeljivanje rana
  • jača imunosni sustav (pomaže dozrijevanje T-limfocita)
  • skraćuje vrijeme trajanja virusnih infekcija
  • utječe na rast i razvoj reproduktivnih organa
  • pomaže smanjenju kolesterola
  • smanjuje apsorpciju i taloženje teških metala u tijelu (olovo, kadmij)

Anabolic ZMA je siguran proizvod, bez nuspojava.

Preporučena upotreba: Uzmite 3 tablete dnevno, 30-60 minuta prije spavanja.

PAKOVANJE: 90 tableta

SERVIRANJE: 30 (3tab./serv)

Pakovanje

90 Kapsula

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu