Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

ACTIVATED CHARCOAL

Pomaže probavni sistem
Snižava nivo holesterola
Odličan antioksidant
Ublažava mamurluk

30.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 30 - 30

Charcoal Activated Aktivni ugljen

Svojstva aktivnog i običnog ugljena su gotovo identična, jedina je razlika u tome što se aktivni ugljen koristi isključivo za medicinsku primjenu. Tokom izrade aktivnog ugljena, on se grije s plinom koji uzrokuje širenje ugljena, stvarajući poroznu površinu koja ima mogućnost „zarobiti“ toksine. Aktivni ugljen je apsorbent, što je iznimno vrijedno za apsorpciju toksina, atoma i iona. Ovaj proizvod je dobiven iz ugljena visokog stepena kvalitete.

 

Aktivni ugljen – uporaba, gdje kupiti, cijena i iskustva - Lupilu Lidl

 

Medicinski ugljen – aktivni ugljen detoksikacija
Medicinski ugljen (aktivni ugljen) zaslužan je za oslobađanje tijela od toksina u izvanrednim situacijama. Prema istraživanjima, aktivni ugljen sprječava gastrointestinalne apsorpcije raznih lijekova ali i toksina u izvanrednim situacijama. Osim toga, poboljšava njihovu eliminaciju, čak i nakon što se apsorbira u tijelu. To uključuje predoziranja:

lijekovima kao što je acetaminofen, aspirin, opijum, kokain i morfin,
toksinima iz pesticida,
merkurom, olovom i drugim hemikalijama.

Aktivni ugljen smanjuje plinove i detoksira tijelo
Aktivni ugljen može biti vrlo učinkovit za smanjenje plinova, pogotovo nakon konzumiranja namirnica kao što je grah. On također može smanjiti mučninu.

Budući da ugljen oslobađa tijelo od toksina, mnogi ga koriste za detoksikaciju. Vremenski period detoksikacije može varirati, često je aktivnom ugljenu potrebno do sedam dana.

Aktivni ugljen za smanjenje kilograma 
Uz pomoć aktivnog ugljena za sedam dana možete izgubiti i do tri kilograma. Aktivni ugljen pomaže u smanjenju nivoa holesterola u krvi, poboljšava i potiče rad jetre i bubrega, a osim toga ima i pozitivno dijelovanje na rad srca i mozga.

Međutim, kako bi aktivni ugljen imao ikakav učinak, potrebno ga je koristiti u kombinaciji s fizičkim opterećenjem (vježbanjem) i smanjenom potrebom za kalorijama (dijetom).

Nemojte pretjerivati s aktivnim ugljenom. Pridržavajte se doze i načina na koji primjenjujete aktivni ugljen. O konzumaciji aktivnog ugljena za mršanje konsultujte se sa stručnjakom.

Veličina porcije: 2 kapsule dnevno 

Veličina pakovanja 120 kapsula
Veličina porcije 2 kapsula % dnevne vrijednosti
Prašak aktivnog ugljena520 mg *
Dnevna vrijednost nije utvrđena **

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu