Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

100% VIT&MIN

Sadrži sve vitamine i minerale koji su našem tijelu potrebni

♦  U svakoj tableti 12 vitamina i 9 minerala
♦  Samo 1 tableta dnevno
♦  Za dobro funkcioniranje imunološkog sistema
♦  Za zaštitu stanica od oksidativnog stresa

18.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 18 - 18

100% VIT & MIN: proizvod je visokog sastava vitamina i minerala. Vitamini i minerali neophodni su za normalno funkcionisanje ljudskog tijela. U tabletama smo kombinovali čak 13 vitamina i 11 minerala  koji su potrebni našem tijelu. Neki vitamini poput vitamina C, A i B6 i minerala, poput cinka i selena koji se nalaze u Sensilab vitaminima i mineralima igraju ulogu u funkcioniranju imunološkog sistema i u zaštiti stanica od oksidativnog stresa (vitamin B2 i minerali mangan i bakar). mišića (vitamin D), kao što je srce (vitamin B1 ili tiamin). Magnezijum je zajedno sa kalcijumom potreban za zdrave kosti i zube.

Sastojci: 100% vitamina i minerala

  Vitamin A  ima ulogu u apsorpciji gvožđa i doprinosi očuvanju zdravih sluznica. Pomaže u održavanju zdrave kože i ima ulogu u očuvanju vida. On igra ulogu u funkcionisanju imunološkog sistema i u staničnoj specijalizaciji.

Vitamin B1 (tiamin)  poznat je kao vitamin bistrog uma i važan je u pravilnom funkcionisanju nervnog sistema. Oslobađa energiju, doprinosi pravilnom psihološkom funkcionisanju i igra važnu ulogu u funkcionisanju srca.

Vitamin B2 (riboflavin)  oslobađa energiju tokom metabolizma, doprinosi funkcionisanju nervnog sistema i očuvanju zdrave kože. Štiti stanice od oksidativnog stresa i smanjuje umor i iscrpljenost.

Vitamin B6 (piridoksin)  igra ulogu u sintezi cisteina i doprinosi metabolizmu homocisteina. Dovodi do oslobađanja energije i igra ulogu u metabolizmu proteina i glikogena. Važan je za normalno psihološko funkcioniranje, smanjuje umor, iscrpljenost i ima ulogu u djelovanju hormona, stvaranju crvenih krvnih zrnaca i imunološkom sistemu.

Vitamin B12 (kobalamin)  oslobađa energiju, važnu za funkcionisanje nervnog sistema i normalno psihološko funkcionisanje. On igra ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, u diobi stanica i pravilnom funkcioniranju imunološkog sustava. Smanjuje umor i iscrpljenost.

Vitamin B8 (biotin)  pomaže u funkcionisanju nervnog sistema. Važan je za održavanje zdrave kose, sluznica i kože.

Folna kiselina (folat)  doprinosi razvoju tkiva dojke tokom trudnoće i ima ulogu u diobi stanica. Pomaže pri sintezi aminokiselina, stvaranju krvi, metabolizmu homecisteina i normalnom psihološkom funkcioniranju. Važan je za funkcioniranje imunološkog sistema i smanjuje umor i iscrpljenost.

Vitamin B3 (niacin)  jedan je od najvažnijih vitamina B kompleksa. Oslobađa energiju metabolizma, važna je za funkcioniranje nervnog sistema i normalno psihološko funkcioniranje, te za održavanje zdrave kože. Smanjuje umor i iscrpljenost.

Vitamin B5 (pantotenska kiselina)  igra ulogu u sintezi steroidnih hormona, vitamina D i nekih prenosnika nervnih impulsa. Smanjuje umor, iscrpljenost i povećava pamćenje.

Vitamin C (askorbinska kiselina)  jedan je od najvažnijih antioksidanata. Ima puno funkcija u našem tijelu. Igra ulogu u funkcioniranju imunološkog sistema, u stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje krvnih žila i stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje kostiju, hrskavice, desni i zuba. Povećava apsorpciju željeza, smanjuje umor i iscrpljenost.

Vitamin D  je prirodno prisutan u vrlo malo namirnica i uključuje nekoliko biološki aktivnih materija koje se nazivaju kalciferoli. Najpoznatiji oblici vitamina D su  ergokalciferol (vitamin D2)  iz biljne hrane i  kolekalciferol (vitamin D3)  iz hrane životinjskog porijekla. On igra važnu ulogu u našem tijelu. Doprinosi normalnoj apsorpciji / upotrebi kalcijuma i fosfora i normalnoj razini kalcijuma u krvi. Pomaže u održavanju zdravih kostiju, zdravih zuba i rada mišića. Pomaže u funkcioniranju imunološkog sistema i igra važnu ulogu u diobi stanica. .

Vitamin E  ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Magnezijum  smanjuje umor i iscrpljenost, reguliše elektrolite, oslobađa energiju u metabolizmu. Doprinosi pravilnom funkcionisanju nervnog sistema, mišića i važan je za održavanje zdravih kostiju i zuba. On igra važnu ulogu u sintezi proteina i staničnoj diobi.

Kalcijum  doprinosi normalnom zgrušavanju krvi, oslobađa energiju u metabolizmu i važan je za normalno funkcioniranje probavnih enzima. Doprinosi funkciji mišića i normalnom prenosu živčanih impulsa. On igra ulogu u podjeli ćelija. Potreban je za očuvanje zdravih kostiju i zuba.

Kalijum je esencijalni makronutrijent koji značajno utiče na rad srčanog mišića i rad čitavog mišićnog i nervnog sistema.

Cink  ima ulogu u metabolizmu kiselina, ugljikohidrata, masnih kiselina, makronutrijenata i sintezi DNK i proteina. Cink ima ulogu u plodnosti, proliferaciji i diobi stanica. Čuva vid i kožu. Doprinosi funkcionisanju imunološkog sistema i štiti ćelije od oksidativnog stresa.

Gvožđe  ima ulogu u kognitivnim funkcijama, stvaranju crvenih krvnih zrnaca i prenosu kisika u organizam. Oslobađa energiju tokom metabolizma i smanjuje umor i iscrpljenost. Pomaže u funkcioniranju imunološkog sistema i diobi stanica.

Mangan  čuva kosti zdravim. On igra ulogu u stvaranju vezivnog tkiva i štiti stanice od oksidativnog stresa.

Jod  je važan za diobu ćelijskih membrana. Utiče na funkcionisanje nervnog sistema i očuvanje zdrave kože. On igra ulogu u proizvodnji hormona štitnjače i normalnom funkcioniranju štitne žlijezde.

Bakar  doprinosi očuvanju vezivnog tkiva i oslobađanju energije. Utječe na funkcioniranje živčanog sustava i prijenos željeza u organizam. Važan je za očuvanje kože i kose. Štiti stanice od oksidativnog stresa.

Selen  igra ulogu u funkciji štitnjače i stvaranju sjemena. Esencijalan je za održavanje zdrave kose i jačanje imunološkog sistema.

Priprema: uzimati dvije tablete prije prvog obroka.

PAKOVANJE:  90 tableta

Pakovanje

90 tableta

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najprodavaniji

Nema na stanju
Nema na stanju

OMEGA-3 FISH OIL

12.00 KM30.00 KM
()
Nema na stanju
Nema na stanju
Nema na stanju
Nema na stanju
Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu