Rhodiola Rosea

Sastav:

♦ 500 mg Rhodiola ekstrakta po kapsuli

♦ 180 kapsula po pakovanju

Karakteristike:

♦ umanjuje stres

♦ pozitivno djeluje na koncentraciju i pamćenje

♦ ublažava psihički i fizički umor

♦ pojačava libido

 

,
Stanje: Nema na stanju

Očisti

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

Ružičasti žednjak (Rhodiola rosea) raste prvenstveno u arktičkim područjima i na brdsko-planinskim područjima Euroazije i Sjeverne Amerike.

Rhodiola je poznata je po blagotvornom djelovanju na organizam. Pripisuju joj se adaptogena svojstva, a istraživanja pokazuju djelovanje na simptome stresa, umora, fizičkog i psihičkog napora. Također pozitivno utječe na koncentraciju i pamćenje.

Rhodiola rosea se vijekovima koristi u tradicionalnim medicinama Skandinavije i Rusije – u Rusiji ima status lijeka od 1969., a u Švedskoj od 1985.

Sportisti iz Rusije koriste ovu biljku kako bi poboljšali svoju izvedbu i brže se oporavili od napora. Korijen se također tradicionalno koristio za jačanje libida kod muškaraca.

Korijen rodiole davao se kao vjenčani dar mladencima u Altay regiji Sibira kako bi se poboljšala plodnost i osiguralo rođenje zdravog djeteta.

U središnjoj Aziji, čaj od rodiole koristio se kao lijek protiv prehlade i gripe, dok je mongolski liječnici preporučuju kod tuberkuloze i raka.

Linnaeus je pisao o rodioli kao lijeku za herniju, histeriju i glavobolju.

1755. rodiola je uvrštena u prvu švedsku farmakopeju. Vikinzi su je koristili kako bi poboljšali svoju fizičku snagu i izdržljivost.

Njemački istraživači opisuju dobrobiti rodiole za glavobolju, hemoroide, a navode i njeno stimulativno i protuupalno djelovanje.

SKU: N/A Kategorije: ,

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “Rhodiola Rosea”

Još nema komentara o ovom prozvodu.