BODY & FIT MELATONINE

Karakteristike:
♦ 3 mg po tableti
♦ 60 tableta po pakovanju
♦ Doprinosi smanjenju vremena potrebnog za spavanje


Očisti

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 9 - 9

BODY & FIT

VRLO važan, a donekle neopravdano zanemaren, jeste hormon pinealne žlezde – melatonin. Pinelalna žlijezda nalazi se u sredini mozga i svoju aktivnost ispoljava isključivo tokom noći. Ona pod okriljem mraka serotonin pretvara u melatonin, koji je vrlo važan za očuvanje moždanih ćelija.
Održavanje normalnog nivoa melatonina u organizmu može biti veoma korisno za odlaganje nastanka Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i ishemije mozga, odnosno moždanog udara. Testiranja su pokazala da se može smanjiti i stepen neurodegenerativnih promjena u organizmu. Utvrđeno je, takođe, da dovoljna količina ovog hormona pozitivno utiče na raspoloženje, dok njegov nedostatak dovodi do uznemirenosti, zamora i lošeg raspoloženja. Smatra se i da melatonin spriječava srčani udar uzrokovan stresom, tako što smanjuje proizvodnju kortikosteroida koji mogu da oštete srčani mišić.

Nažalost, danas sve više ljudi, naročito u urbanim sredinama, ima deficit melatonina. To je zato, što je u gradovima vejštačko osvijetljenje glavni krivac za nemogućnost ostvarivanja potpunog mraka tokom noći. A svijetlost koči enzime odgovorne za prevođenje serotonina u melatonin, objašnjavaju stručnjaci. Osim toga, melatonin se, po prirodi stvari, manje luči u starosti.

Zato je vrlo važno da se očuva stvaranje i funkcija melatonina. Zamračivanje soba za vrijeme spavanja je najjednostavniji način. Kod ljudi koji imaju problem da utonu u san ili imaju više od 60 godina, pokazalo se djelotvornim davanje ovog hormona kao lijeka.

Naučnici veruju da prisustvo melatonina može da spriječi i rast kancerogenih ćelija. To bi značilo da u budućnosti ovaj hormon može da ima terapeutsku ulogu u liječenju zloćudnih bolesti.

Uzimati 30-60 minuta prije spavanja.

PAKOVANJE: 60 tableta

SERVIRANJA: 60

SERVIRANJE: 1 tableta

SKU: 1106 Kategorija:

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “BODY & FIT MELATONINE”

Još nema komentara o ovom prozvodu.