ELASTI JOINT 350g

♦  Koristi se kod osteoartritisa i artroze
♦  Bolnih i otečenih zglobova
♦  Upale zglobne ovojnice
♦  Sportskih ozljeda
♦  Prevencije pri napornim treninzima
♦  Jačanja vezivnog tkiva
♦  Pospješuje regeneraciju i pokretljivost
♦  Omogućuje stanicama bolju obnovu i izmjenu tvari
♦  Organizmu daje energiju
♦  Zamjenjuje stare i istrošene stanice novim i elastičnim

 

, ,
Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 85 - 85

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 85 - 85

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

ELASTIJOINT – LABRADA 

Elasti Joint™ u posljednjih se godinu dana dokazao kao apsolutno najefikasniji dodatak prehrani koji pomaže pri tegobama sa zglobovima, hrskavičnim i vezivim tkivom, a primjena mu je i mnogo šira.
Elasti joint sadrži snažnu kombinaciju supstanci čije sinergijsko djelovanje dokazano povoljno utječe na promjenu stanja zglobova.
Glukozamin sulfat je ključna komponenta hrskavice, vezivnog tkiva i zglobne tekućine.
Kolagen hidrolizat je osnova vezivnog tkiva, kože, hrskavice, vertebralnih diskova, ligamenata, stijenki kapilara, kostiju i zubi. U zglobovima ima podmazujuće djelovanje.
Kondroitin sulfat je derivat glukozamina koji podupire čvrstoću i elastičnost svog vezivnog tkiva u organizmu.
MSM(metilsulfonilmetan) je izvor biološki aktivnog sumpora. Dokazano je njegovo iznimno značenje u detoksikaciji organizma i normalizaciji imunološkog sustava.
Istraživanja su pokazala da je elasti joint učinkovitiji u ublažavanju boli u zglobovima od lijekova kao što su: voltaren, neofen itd.
Za Elasti Joint mozemo iz iskustva reći da je najdjelotvornija formula na tržištu.
Iako je primarno zamišljen kao pomoć vrhunskim sportašima Elasti Joint™ mogu koristiti svi koji traže pomoć kod: Osteoartritisa i artroze

Aktivne komponente (kolagen, MSM, glukozamin, hondroitin) predstavljaju gradivnu materiju za zglobove i ligamente, čija snaga treba da se povećava uporedo sa jačanjem i stvraranjem mišićne mase. Osobe oboljele od osteoartritisa takođe nalaze olakšanje dodatkom ovih sastojaka svakodnevnoj ishrani.

Hidrolizovan želatin je sastavni dio kolagena, osnove za stvaranje vezivnog tkiva kože, ligamenata, hrskavice, vertebralnih diskova, zglobova, zidova kapilara, kao i zuba i kostiju. Glukozamin sulfat u najvećem procentu sačinjava hrskavicu. Pomaže stvaranje sinovijalne tečnosti, koja podmazuje zglobove, i proteoglikana, velikih molekula u hrskavici koji služe za ublažavanje udarca, koje trpe zglobovi pri kretanju. Hondroitin sulfat je derivat glukozamina koji utiče na fleksibilnost vezivnog tkiva. MSM (metilsulfonilmetan) je prirodni izvor biološki aktivnog sumpora, koji se nalazi u hrskavici.

ElastiJoint® obezbeđuje organizmu sirovine za obnavljanje i stvaranje proteina, kose, kože i vezivnog tkiva u zglobovima i ligamentima.

Doziranje i način upotrebe: Pomješati sadržaj 1 dozirne mjerice (12,5 g) 2,5 dl vode ili napitka po ukusu.

PAKOVANJE: 250 grama

SERVIRANJA: 28

SERVIRANJE: 12,5 grama

 

SKU: N/A Kategorije: , , Brend

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “ELASTI JOINT 350g”

Još nema komentara o ovom prozvodu.