Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

ADEK

Vitamini ADE i K u jednom pakovanju,

♦  Čak 200 tableta,
♦  200 serviranja, jedna tableta jedno serviranje,
♦  Esencijalni vitamini topivi u masti,
♦  Proizvod je dovoljan za najmanje pola godine suplementacije!

35.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 35 - 35

OstroVit ADEK je dodatak prehrani u tabletama koje sadrže vitamine topive u mastima A, D, E i K. Vitamin A pomaže u održavanju zdrave kože i također pomaže u održavanju normalnog vida. Vitamin D pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba. Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamin K doprinosi normalnom zgrušavanju krvi i pomaže u održavanju zdravih kostiju. OstroVit ADEK je sveobuhvatni dodatak kreiran za ljude koji imaju povećanu potrebu za vitaminima topljivim u mastima.

OstroVit ADEK je kompleks četiri esencijalna vitamina za naše tijelo, čija je zajednička oznaka ne samo egzogenost, što znači da smo prisiljeni osigurati te vitamine hranom ili koristeći suplementaciju, nego i to u poređenju, npr. do vitamina C, rastvaraju se u masnoći. Ti se vitamini obično skladište u našoj jetri ili adipocitima, tj. U masnom tkivu. Pokazuju brojne nezamjenjive funkcije u našem tijelu, djelujući direktno i indirektno na pravilno funkcioniranje našeg tijela.

Vitamin A – je grupa hemijskih spojeva čije su strukture vrlo slične. Retinol, retinaldehid, retinoična kiselina ili provitamini poput beta, alfa ili gama-karotena. Vitamin A poboljšava stanje naše kože, vida i imunološkog sistema.

Vitamin D – posebno u obliku kolekalciferola pomaže u pravilnoj apsorpciji / iskorištavanju kalcijuma i fosfora i pomaže u održavanju normalne razine kalcijuma u krvi. Uz to, ovaj vitamin pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba, kao i pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića i imunološkog sistema. Vitamin D je uključen u proces diobe ćelija.

Vitamin E – je snažni antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i oštećenja stanica uzrokovanih slobodnim radikalima. Vitamin E također sudjeluje u sintezi antikoagulansa, održavajući adekvatnu propusnost staničnih membrana i smanjujući agregaciju (nakupljanje) trombocita zahvaljujući čemu može pridonijeti sprečavanju ugrušaka u krvi. Pored toga, sudjeluje u zaštiti crvenih krvnih zrnaca i prijenosu živčanih signala po cijelom tijelu.

Vitamin K – potreban je za pravilno funkcioniranje tijela, regulira proces zgrušavanja krvi, a utječe i na održavanje normalne mineralne gustoće kostiju. Odgovorna je za pravilan transport kalcija iz krvi u koštano tkivo, što vam omogućava da održavate zdrave i jake kosti i povećate njihovu otpornost na kolaps.

Svojstva dodatka OstroVit ADEK

 • Vitamin A doprinosi održavanju normalnog metabolizma željeza
 • Vitamin A pomaže u održavanju zdrave kože
 • Vitamin A pomaže u održavanju normalnog vida
 • Vitamin A igra važnu ulogu u procesu specijalizacije ćelija
 • Vitamin D pomaže u pravilnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora
 • Vitamin D pomaže u održavanju zdravih kostiju
 • Vitamin D pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića
 • Vitamin D pomaže u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema
 • Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa
 • Vitamin K doprinosi normalnom zgrušavanju krvi
 • Vitamin K pomaže u održavanju zdravih kostiju

PAKOVANJE: 200 tableta

Pakovanje

200 kapsula

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu