ADEK

Vitamini ADE i K u jednom pakovanju,

♦  Čak 200 tableta,
♦  200 serviranja, jedna tableta jedno serviranje,
♦  Esencijalni vitamini topivi u masti,
♦  Proizvod je dovoljan za najmanje pola godine suplementacije!

, ,
Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 35 - 35

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 35 - 35

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

OstroVit ADEK je dodatak prehrani u tabletama koje sadrže vitamine topive u mastima A, D, E i K. Vitamin A pomaže u održavanju zdrave kože i također pomaže u održavanju normalnog vida. Vitamin D pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba. Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamin K doprinosi normalnom zgrušavanju krvi i pomaže u održavanju zdravih kostiju. OstroVit ADEK je sveobuhvatni dodatak kreiran za ljude koji imaju povećanu potrebu za vitaminima topljivim u mastima.

OstroVit ADEK je kompleks četiri esencijalna vitamina za naše tijelo, čija je zajednička oznaka ne samo egzogenost, što znači da smo prisiljeni osigurati te vitamine hranom ili koristeći suplementaciju, nego i to u poređenju, npr. do vitamina C, rastvaraju se u masnoći. Ti se vitamini obično skladište u našoj jetri ili adipocitima, tj. U masnom tkivu. Pokazuju brojne nezamjenjive funkcije u našem tijelu, djelujući direktno i indirektno na pravilno funkcioniranje našeg tijela.

Vitamin A – je grupa hemijskih spojeva čije su strukture vrlo slične. Retinol, retinaldehid, retinoična kiselina ili provitamini poput beta, alfa ili gama-karotena. Vitamin A poboljšava stanje naše kože, vida i imunološkog sistema.

Vitamin D – posebno u obliku kolekalciferola pomaže u pravilnoj apsorpciji / iskorištavanju kalcijuma i fosfora i pomaže u održavanju normalne razine kalcijuma u krvi. Uz to, ovaj vitamin pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba, kao i pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića i imunološkog sistema. Vitamin D je uključen u proces diobe ćelija.

Vitamin E – je snažni antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i oštećenja stanica uzrokovanih slobodnim radikalima. Vitamin E također sudjeluje u sintezi antikoagulansa, održavajući adekvatnu propusnost staničnih membrana i smanjujući agregaciju (nakupljanje) trombocita zahvaljujući čemu može pridonijeti sprečavanju ugrušaka u krvi. Pored toga, sudjeluje u zaštiti crvenih krvnih zrnaca i prijenosu živčanih signala po cijelom tijelu.

Vitamin K – potreban je za pravilno funkcioniranje tijela, regulira proces zgrušavanja krvi, a utječe i na održavanje normalne mineralne gustoće kostiju. Odgovorna je za pravilan transport kalcija iz krvi u koštano tkivo, što vam omogućava da održavate zdrave i jake kosti i povećate njihovu otpornost na kolaps.

Svojstva dodatka OstroVit ADEK

 • Vitamin A doprinosi održavanju normalnog metabolizma željeza
 • Vitamin A pomaže u održavanju zdrave kože
 • Vitamin A pomaže u održavanju normalnog vida
 • Vitamin A igra važnu ulogu u procesu specijalizacije ćelija
 • Vitamin D pomaže u pravilnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora
 • Vitamin D pomaže u održavanju zdravih kostiju
 • Vitamin D pomaže u pravilnom funkcionisanju mišića
 • Vitamin D pomaže u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema
 • Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa
 • Vitamin K doprinosi normalnom zgrušavanju krvi
 • Vitamin K pomaže u održavanju zdravih kostiju

PAKOVANJE: 200 tableta

Pakovanje

200 kapsula

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “ADEK”

Još nema komentara o ovom prozvodu.