XXL BOOSTER

Karakteristike:
♦ 1137 mg kreatina po porciji
♦ sadrži glutamin, beta-alanin, L-arginin, BCAA i taurin
♦ sadrži vitamine i minerale

Poništi odabir
Detaljno
SKU: N/A Kategorije: , , Brend:

Opis proizvoda

XXL je multi kompleksni booster, koji opskrbljuje tijelo prije treninga sa važnim hranljivim sastojcima. Pored aminokiselina glutamina, beta-alanina, L-arginina, sadrži 255 mg taurina i 1137 mg kreatina po porciji.

Aminokiseline su gradivni blokovi proteina. Protein uz održavanje mišića pomaže i u održavanju normalne kosti.
Glutamin je važna aminokiselina, koja je potrebana za transport dušika.

Beta alanin je neesencijalna i ne-proteinska amino kiselina. Ovaj dipeptid Karnozin je napravljen u kombinaciji sa histidinom, koji se prvenstveno nalaze u mišićnim vlaknima.Koristan se koristi tokom treninga, posebno za izdržljivost sportaša za veće snabdijevanje energijom, kao i snagom. Iz tog razloga, beta alanin u sportovima izdržljivosti je vrlo popularan.

Polu-esencijalne aminokiseline L-arginin . Azot oksid se širi  i tako je pogodan za izdržljivost sportaša.

Osim toga u XXL pojačivač su uključene i mamut esencijalne aminokiseline izoleucin, leucin i Vallin koji su poznati kao BCAA. BCAA je skraćenica za engleski izraz “razgranatih aminokiselina ” .Odnos 2: 1: 1 (leucin: izoleucin: valin) .

Mamut je optimiziran XXL buster sa vitaminima B1, B2, B6, B12, C, E, niacin, folna kiselina, biotin i pantotenska kiselina, kao i minerali kroma, magnezija i cinka. Vitamini i minerali su esencijalne hranjive tvari koje se moraju unositi kroz ishranu ili dodatke na raspolaganju. Između ostalog, cink pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Također, doprinosi u isto vrijeme  normalnom funkcionisanju imunog sistema i normalnoj sintezi proteina . Chromium doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i za održavanje normalne razine šećera u krvi. Vitamini sadržani u XXL busteru doprinose, između ostalog,  normalnu funkciju metabolizma energije, štite ćelije od oksidativnog stresa, a podržavaju normalnu funkciju imunološkog sistema. Oni doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Također, doprinosi u isto vrijeme normalnom funkcionisanju imunog sistema i normalnoj sintezi proteina . Chromium doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i za održavanje normalne razine šećera u krvi. Vitamini sadržani u XXL busteru doprinose, između ostalog, normalnu funkciju metabolizma energije, štite ćelije od oksidativnog stresa, a podržavaju normalnu funkciju imunološkog sistema. Oni doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Preporučuje se ovisno o intenzitetu vježbi svaki dan do 3 porcije.Doza od 15 g (= 2 mjerice) XXL buster miješati sa 200 ml vode. Za postizanje optimalnih performansi,uzmati prije treninga. XXL booster 500 gr kutija okus Orange-marakuja.

Napomena: Nemojte prekoračiti navedene preporučene dnevne količine. Nemojte koristiti kao zamjenu za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati od dohvata male djece.

Čuvajte na sobnoj temperaturi (15 ° C – 25 ° C).Nakon otvaranja može se konzumirati 3 mjeseca.

PAKOVANJE: 500 grama

SERVIRANJE: 15 grama

SERVIRANJA: 33

Recenzije

Trenutno nema recenzija.

Budite prvi i ostavite recenziju za “XXL BOOSTER”