SELENIUM

Selen 200mcg – 100 kapsula

♦  Štiti od preranog starenja kože
♦  Prevencija je kod kardiovaskularnih bolesti
♦  Podstiče u izlučivanju toksina
♦  Prevencija je kod raka prostate
♦  Povećava libido kod muškaraca

,
Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

SELENIUM 200MCG – Puritan’s Pride

 

Selen je neophodan oligoelement. Prvenstveno, to je moćan antioksidans. Štiteći ćelije od oksidacije, on sprečava prerano starenje kože,mišića i mozga. Takođe učestvuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i stimuliše imunitet.U jetri, on podstiče izbacivanje nekih otrova. Uključen je i u proizvodnju hormona štitne žljezde. A, prema najnovijim istraživanjima, selen bi mogao da smanji opasnost od gastro-intestinalnog raka i raka prostate. Konačno, ovaj oligoelement mogao bi da poveća mušku plodnost. Naime, nedostatak selena je povezan sa smanjenom pokretljivošću spermatozoida kod nekih životinja. Kod čoveka, međutim, ovo nije još potpuno dokazano.

Gde se nalazi selen?

Naš organizam ga ne proizvodi. Namirnice bogate proteinima su ujedno i veoma bogate selenom: plodovi mora, riba (tuna), teleća džigerica, jaja, crveno meso i žitarice, kao i određene vrste mineralnih voda.

Zašto nam nedostaje?

Najčešće, do nedostatka selena dolazi zbog ishrane siromašne proteinima, kao i zbog slabog unosa ribe ili žitarica. Godine i zdrastveno stanje takođe utiču na količinu selena koji se raznosi po organizmu.

Ko je najpodložniji ovom nedostatku?

Teško je znati kada vašem organizmu nedostaje selen, jer nema nekih očiglednih faktora… Generalno, nedostatku su najpodložnije osobe izložene oksidantnom stresu (pušenje, zagađenost…) ili koje pate od bolesti praćenih ovom vrstom stresa, kao što su infekcije na primer virusni hepatitis ili inflamatorni reumatizam.

Potrebe za selenom kod starijih osoba rastu, jer sve bolesti koje se u ovom periodu života javljaju naglašavaju nedostatak ovog oligoelementa.

Osobe koje pate od distrofije ili drugog mišićnog poremećaja takođe u organizmu imaju manjak selena jer se on u najvećem delu koncentriše u mišićima.

Preporučene dnevne količine u mikrogramima (mg), zavisno od godina:

1 – 3 godine: 20 mg

4 – 9 godina: 30 mg

10 – 13 godina: 40 mg

14 – 18 godina: 50 mg

Odrasli: 50 – 80 mg

Stariji od 65 godina: 70 mg

Stariji od 75 godina: 80 mg

PAKOVANJE: 100 kapsula

SKU: N/A Kategorije: , Brend
Pakovanje

100 Kapsula

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “SELENIUM”

Još nema komentara o ovom prozvodu.