Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

Q-SORB Co Q-10 100 mg

Izuzetan antioksidant
Pomaže kardiovaskularni sistem
Pomaže kod hipertenzije
Preparat garantovane koncentracije

39.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 39 - 39

Puritan’s Pride® Q-SORB™ Co Q-10 sadrži 100 mg koenzima Q-10
Puritan’s Pride® Q-SORB™ Co Q-10 obezbeđuje [100/120] mg koenzima Q-10 u svakom mekanom gelu sa brzim otpuštanjem za podršku proizvodnje energije. Koenzim Q-10 je od vitalnog značaja za pretvaranje hrane u oblik energije koju vaše ćelije mogu koristiti. Co Q-10 je posebno važan za tkiva i organe koji imaju velike energetske potrebe kao što su srce i mišići.

Činjenica da se Co Q-10 nalazi u gotovo svakoj ćeliji tijela pokazuje značaj ovog važnog nutrijenta.
Koenzim Q10 se još naziva ubikinon i prirodno se javlja u organizmu. Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje poslije 30. godine. Kao posljedica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najprije primjeti na srčanom radu.

Utiče na energetske metaboličke procese, na sagorjevanje masti, na fleksibilnost ćelijske membrane. Čuven je po svojoj upotrebi kao antioksidans, tj. usporava procese koji dovode do oštećenja i starenja ćelija i tkiva. Sa godinama se proizvodnja koenzima Q10 smanjuje čak do 80%. Ima sinergističko (pojačavajuće) dejstvo sa glutationom i selenom, koji su takođe moćni antioksidansi. Doprinosi i regeneraciji vitamina E, jednog od najrasprostranjenijih antioksidanasa.
Srce je mišić koji stalno pumpa, a pacijenti sa oboljenjem srčanog mišića imaju izrazit deficit ovog vitamina.

Zbog toga je nakon što je razvijena njegova masovna proizvodnja, od strane japanskih naučnika, koenzim Q10 propisivan kao lijek kod srčanih oboljenja u Japanu.
Na tržištu je prisutan od 1974. godine, a iz razloga što je to prirodni sastojak organizma nije dovodio do neželjenih dejstava, pa važi za siguran lijek, bez pratećih neželjenih posljedica. Brojna klinička istraživanja i naučni radovi su potvrdili njegovu efikasnost.
Kada je utvrđeno da statini (lijekovi koji djeluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima Q10 u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primjena uz terapiju statinima (Cholipam, Hollesta, Simvor, Vasilip, Zocor, Atoris, Sortis, Tulip, Lescol).

Koristan je u terapiji postinfarktnog stanja, jer obezbeđuje bolje snadbjevanje energijom preostalog zdravog dijela srčanog mišića.

Koriste se doze od 30mg dnevno, ali u slučaju velike iscrpljenosti srčanog mišića primenjuju se i doze od 100mg dnevno. Pošto je koenzim Q10 prirodni sastojak ljudskog organizma vrlo je bezbjedan za upotrebu.
U slučaju da u organizmu postoji značajan nedostatak koenzima Q10, odmah po početku uzimanja ispoljavaju se vidljivi pozitivni pomaci, jer se i malo povećanje efikasnosti srčanog mišića lako primjeti. Dok u slučaju postojanja manjeg deficita koenzima Q10, vidljivi efekti se ispoljavaju za 3 do 4 mjeseca.

Koenzim Q10 unesen ishranom ne utiče na smanjenje produkcije tog supstrata u organizmu, kao što je slučaj kod holesterola. Dakle, unošenjem koenzima Q10 utiče se na povećanje koncentracije ovog nutrijenta u krvi, koji se starenjem manje stvara.
Koenzim Q10 je liposolubilan – rastvorljiv u mastima.

Puritan’s Pride vlastiti Q-Sorb™ Co Q-10 je prirodno fermentirani, visoko pročišćeni oblik Co Q-10. Uzimamo isti oblik Co Q-10 koji vaše tijelo prirodno proizvodi i oblažemo ga uljima prirodnog izvora kako bismo poboljšali apsorpciju. Q-Sorb™ je dostupan u mehkim gelovima sa brzim otpuštanjem u različitim dozama koje odgovaraju vašim potrebama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu