Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

PURE TEFF FLOUR

Najmanja žitarica na svijetu sa najvećim nutritivnim vrijedostima

Sadrži željezo , fosfor, magnezij, cink,vitamin B i tiamin
Bezglutensko brašno
Posjeduje jako puno dijetalnih vlakana, proteina, aminokiselina i vitamina C

 

19.00 KM

Poništi

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 19 - 19

SKU:N/A

PURE TEFF FLOUR – Body and Fit

Tef brašno bez glutena za upotrebu u kaši, keksima, kolačima i palačinkama. Ako volite napraviti vlastitu kašu, kekse, kolače, palačinke i tjesteninu, probajte naše čisto brašno – prirodno bez glutena s blagim, orašastim i pomalo slatkim okusom. Sa visokim sadržajem vlakana i bjelančevina, Teff je drevno žito i dobar izvor vitamina i minerala, posebno vitamina B skupine, kalcija, željeza i magnezija.

Tef – najmanja žitarica na svijetu s najvećim nutritivnim vrijednostima. Tef sadrži više kalcija i željeza nego ostale žitarice. Ova najmanja žitarica dobar je izvor fosfora, magnezija, cinka i tiamina.
Jesmo li vas s ove dvije tvrdnje zainteresirali za žitaricu iz Etiopije? Znamo da jesmo. I neka smo. Jer vrijedna je pažnje. Ova žitaricasadrži 8 esencijalnih aminokiselina i odličan je izvor proteina. Tef je bezglutenska žitarica i zbog toga je pogodna za osobe alergične na gluten. Od tefa možete napraviti kašu, a njegovo brašno dodavati u kruh i peciva. Tef brašno je ugodno lagano, jedinstvenog okusa, od 100% cjelovitog zrna tef žitarice, i prava je „prehrambena elektrana“. Tef je najmanja žitarica na svijetu – oko 100 tef zrnaca su veličine jednog zrna pšenice! U usporedbi s ostalim žitaricama, on ima mnogo veći postotak mekinja i klica, tako da je vrlo dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, željeza, aminokiselina, vitamina C i kalcija. Od brašna tefa sa radi poznata “injera” – kruh, koji Etiopčani jedu svaki dan.

Brašno tefa je također bogato željezom zbog čega se preporučuje osobama koje pate od anemije. Dakle, brašno od tefa korisna je namirnica za poboljšavanje cirkulacije, pogotovo kod osoba sa čestim bolovima u nogama, glavoboljama i malaksalošću. Ugljikohidrati koji se nalaze u zrnu tefa se sporo razlažu u glukozu i na taj način omogućavaju stabilan i daleko trajniji izvor energije od rafiniranih ugljikohidrata. Pomaže pri regulaciji šećera u krvi zbog realtivno niskog glikemijskog indeksa, što ga čini pogodnim za dijabetičare.

PAKOVANJE: 500 grama

Pakovanje

500 grama

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu