PURE SPELTMEEL

Speltino brašno

♦  Eko proizvod
♦  Reguliše metabolizam i pomaže u normalnom radu hormona
♦  Poboljšava cirkulaciju,jača kosti i imunitet
♦  Sadrži kompleks vitamina B, Cink, Selen, Magnezijum, bakar, fosfor
♦  Sadrži vitamin K
♦  Može koristiti za pravljenje hljeba, kolača, peciva i u pripremi palačinki


Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 10 - 10

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 10 - 10

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

Body & Fit superfoods Pure Speltmeel
Spelt je drevna žitarica

Spelta sadrži gluten u malim količinama, te zato mnogo više odgovara ljudima alergičnim na gluten. Spelta se smatra zdravijom od pšenice jer su nutrijenti u spelti koncentrisani u zrnu i ne nestaju tokom mnjevenja, što je slučaj sa pšenicom. Drugi razlog zašto ljudi preferiraju speltu je to što se mnogo lakše vari. Spelta sadrži mnogo rastvorljivih vlakana, koji pomažu u funkcionisanju digestivnog trakta i poboljšavaju varenje. Spelta sadrži manje kalorija nego pšenica i zato se mnogo lakše vari i ne ostavlja osećaj nadutosti.

Spelta odlično reguliše metabolizam, pomaže u normalnom radu  hormona, pospešuje cirkulaciju, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna ove žitarice pomažu smanjivanju nivo opasnog LDL u krvi, tako što blokiraju apsorpciju holesterola iz hrane u organizam. Spelta pospešuje cirkulaciju zbog visokog sadržaja gvožđa i bakra u svom sastavu. Oni su izuzetno bitni za stvaranje crvenih krvnih zrnca, pospešuju protok krvi kroz organizam što znači više kiseonika za organe i tkivo, ubrzava zarastanje rana i povećavaju energiju.

Speltino brašno pomaže u regulaciji hormona i kreatina. Niacin, važan vitamin za organizam se može se naći u ovoj žitarici u veoma velikim količinama. On je ključan za rad žlezda u telu, a posebno za proizvodnju polnih hormona. Žitarica spelta ima zavidan spektar minerala koji su neophodni za zdrave i jake kosti. Cink, magnezijum, bakar, fosfor i selen bitni su za pravilan rast i razvoj kostiju.

Pojačavajući količinu ovih minerala u organizmu možete prevenirati nastanak osteoporoze i drugih bolesti povezanih sa starenjem koje slabe i degradiraju kosti. Zbog proteina koji se nalaze u spelti ona je bitna za pravilan rast i razvoj organizma u celini. Tiamin koji sadrži takođe je veoma bitan za imuni sistem i njegovo pravilno funkcionisanje, a smanjuje i stres i anksioznost. Pomaže dijabetičarima. Šećer i ugljeni hidrati su opasni za dijabetičare, a visok nivo vlakana u speltinom brašnu može preokrenuti ove efekte i pomogne u regulaciji i razgradnji šećera u glukozu. Regulacijom ispuštanja insulina i glukoze u organizmu reguliše se dijabetes.

Značajan je veoma visok sadržaj selena u spelti, čiji nedostatak doprinosi pojavi raka. Zbog visoke koncentracije vlakana spelta pomaže u rešavanju digestivnih problema kao što su zatvor, gasovi, grčevi, dijareja, pa čak i kod nekih ozbiljnijih stanja kao što su čirevi.

Glavne razlike izmedju Krupnika – spelte i pšenice

1. Krupnik (spelta) je otporna na štetočine, tako da se u proizvodnji ne upotrebljavaju pesticidi. Speltina ljuska štiti od zagadjenja i insekata što, za razliku od drugih žitarica, omogućava uzgajivačima da ne koriste pesticide.

2. Krupnik sadrži malo glutena, koji je topiv u vodi, i kada se zagreje postaje lakše probavljiv, za razliku od glutena iz pšenice.

3. Krupnik sadrži više vitamina B kompleksa (najviše vitamina B3 te B1, B2, B3, B6 i B9) od pšenice.

4. Krupnik ima dvostruko više vitamina K od pšenice.

5. Krupnik je u odnosu na pšenicu bogatiji visoko vrednim proteinima. Ima veliku količinu jednostavnih i složenih ugljenohidrata. Ovi složeni ugljenohidrati su važan činilac za zgrušavanje krvi i stimuliranje imunološkog sistema tela. Zbog tih složenih ugljenohidrata posebno je koriste sportisti i ostale fizički aktivne osobe.

6. Krupnik je vrhunski izvor balastnih vlakana koji su topivi u vodi, pa se zbog toga znatno lakše vari.

7. Od minerala spelta sadrži mangan, fosfor, magnezijum, cink i gvoždje, kao i kalij, kalcijum, natrijaum, bakar i selen.

Preporučena upotreba: Spelt brašno se može koristiti za pravljenje hljeba, kolača, peciva, a i u pripremi palačinki.

PAKOVANJE: 1000 grama

SKU: N/A Kategorija: Brend
Težina N/A
Pakovanje

1000 grama

100% Spelt brašno
1 kg
Prehrambene vrijednosti po 100 grama
Energija 1406 kJ / 332 kcal
Fat 2,6 grama
Ugljikohidrati 64 grama
8,4 grama vlakana
12.1 grama proteina
Sol 0,02 grama

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “PURE SPELTMEEL”

Još nema komentara o ovom prozvodu.