CALCIUM ,MAGNESIUM + VITAMIN D3

Puritan’s Pride – Kalcijum ,magnezijum + vitamin D3

♦  Povećava mišićnu snagu i volumen mišića
♦  Regeneriše i jača koštano tkivo
♦  Regeneriše izgubljenu energiju nakon napornih treninga
♦  Dovodi do povećanja sportske forme
♦  Umanjuje umor i grčeve u mišićima
♦  Pripomaže liječenju akni, alergija ,astme
♦  Ublažava anksioznost, depresiju, nervozu, napetost, stres
♦  Otklanja probleme sa kosom, noktima i kožom

 

 


Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 20 - 20

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

KALCIJUM ,MAGNEZIJUM + VITAMIN D3

Kalcijum je jedan od minerala neophodnih našem organizmu. On čuva naše kosti, ali je i njegov doprinos celokupnom našem zdravlju nemerljiv.
Potrebe za kalcijumom
Količine kalcijuma potrebne ljudskom organizmu zavise od uzrasta i starosti, ali i nekih drugih okolnosti.
Ustanovljeno je da je kalcijuma potrebno:

 • deci do 3 godine starosti – oko 500 mg dnevno
 • deci od 4 do 8 godina starosti – oko 800 mg dnevno
 • deci od 9 do 19 godina – oko 1300 mg dnevno
 • za odrasle od 19 do 50 godina – oko 1000 mg dnevno
 • za trudnice i žene koje doje – oko 1300 mg dnevno
 • za one koji boluju od osteoropoze – oko 1500 mg dnevno

Nuspojave u koliko imamo nedostatke kalcijuma u organizmu:

 • akne,alergija,astma
 • anksioznost,depresija,nervoza i neraspoloženje,stres
 • bolne menstruacije,neplodnost,problemi sa libidom
 • bolovi u mišićima
 • glavobolja,gojaznost
 • konvulzije
 • osteoporoza
 • povišeni krvni pritisak
 • poremećaji ishrane (gojaznost, gubitak apetita…),problemi sa organima za varenje
 • problemi sa kosom
 • smetnje u rastu dece
 • hipertireoza

Magnezijum je mineral koji je veoma značajan,jer je zaslužan za više od 300 metaboličkih procesa u organizmu. Primera radi, utiče na rad mišća, učestvuje u brojnim hemijskim reakcijama u organizmu i prenošenju nervnih impulsa i da ne nabrajamo sad sve jer 300 je velika brojka – dovoljno velika da bude značajna i da vam bude jasno da je nedostatak magnezijuma jako ozbiljna stvar.

Nus pojave usljed manjka magnezija:

Hroničan umor

Jedan od prvih i najčešćih simptoma nedostatka magnezijuma je hronični umor. Normalno je da se ponekad umorite, ali ako ste stalno iscrpljeni i letargični i onda ako ne radite mnogo, to može biti znak da vam nedostaje ovaj mineral. Magnezijum je zaslužan za transport energije, pa manjak magnezijma može da dovede do slabosti i pada energije. Ovo je prilično teško povezati odmah, jer često je i anemija uzrok stalne iscrpljenosti i umora.

Česti grčevi u mišićima

Magnezijum je važan za opuštanje mišića. Ukoliko ga nemate dovoljno, onda se mišići nevoljno grče ili teže opuštaju kada ih stvaite u neki položaj. Kalcifikacija takođe može biti uzrok ove pojave i kao što izaziva stvrdnjavanje krvnih sudova tako izaziva i neelastičnost i krutost mišića, av eć smo objasnili na koji način je magnezijum povezan sa ovom pojavom.

Grčevi u mišićima su krajnje neprijatni, bolni i najgore od svega – nepredvidljivi. I ne samo da bole, nego ih je teško izignorisati i mogu da vas ometaju u nastavku obavljanja vaših aktivnosti. Pored grčeva u nogama i mišićima, smatra se da je jedan od simptoma nedostatka magnezijuma i sindrom nemirnih nogu. Preporuka je da se u tom slučaju pije magnizijum zajedno sa kalijumom.

ZAŠTO SUPLEMENTIRATI VITAMINOM D3

Relativno nedavno pronađeni su receptori za vitamin D3 u mišićnim stanicama što je navelo znanstvenike da detaljnije prouče vezu između vitamina D te rada i rasta mišića.

Prvo da ponovno istaknemo ono što se zna već godinama – vitamin D3 je krucijalan za masu kostiju, njihovu čvrstoću i prevenciju ozljeda kostiju. Ljudi sa nedostatkom vitamina D imaju slabije, manje i krhkije kosti sklonije prijelomima.

Najnovija istraživanja su pokazala da suplementacija vitamin D ljudima koji imaju nedostatak vitamina D povećava mišićnu snagu na način da povećava volumen i broj mišićnih vlakana tipa II, tj. brzih mišićnih vlakana koja su dominanta kod sprintera i dizača utega, tj. koja mogu proizvesti veliku silu u kratkom trajanju.Dosta istraživanja u 50-im godinama radila je Istočna Njemačka te su zaključili da izlaganje sportaša umjetnim UV zrakama (svojevrsni solarij) povećava performanse sportaša. Čak se jedno vrijeme debatiralo o zabrani korištenja UV lampi u sportu. Sama mogućnost da je to istina meni je dovoljna da jedan stvarno jeftin vitamin ubacim kao OBAVEZAN suplement jer neka istraživanja pokazuju da je 77% američke populacije u nedostatku vitamina D. Osim u par ljetnih mjeseci, razmislite koliko vremena provodite na suncu pod ranije navedenim uvjetima. Ako cijele godine jedete mnogo sardina, skuše i lososa, onda ste sigurni jer to su namirnice bogate vitaminom D.

Dakle, jače i čvršće kosti, veći broj i povećanje volumena mišićnih vlakana koja su dominantna u sportovima snage su pozitivne posljedice suplementacije vitamin D. Dovoljno je spomenuti činjenicu da dva najjača čovjeka na svijetu -> Thor Bjornsson i Brian Shaw naveliko ističu važnost vitamina D u njihovoj suplementaciji te da su bili deficitarni s tim vitaminom kad su ga prvi puta išli testirati.

Ako svemu navedenome dodamo dobro znane benefite vitamina D na regulaciju kalcija u organizmu, zdravlje kostiju, funkcioniranje imuno sustava, regeneraciju stanica i stvaranje hormona, stvarno nema razloga da ne započnemo brigu o razini vitamina D u našem tijelu, bilo to putem suplementacije ili planskog izlaganja sunčevim zrakama.

Da bi bili sigurnu u koncentracije vitamina D obratite se svom liječniku ili otiđite u bilo koju privatnu polikliniku.

PAKOVANJE: 100 kapsula

SKU: N/A Kategorija: Brend
Sastav Serviranje na četiri kapsule
Vitamin D (sa D3 ) 2,5mcg(100IU) 13%
Kalcijum(kalcijum karbonat,kalcijum aspartate,kalcijum citrat) 1000mg 77%
Magnesium(Magnezijum oksid,magnezijum citrat,magnesijum aspartate) 500mg 119%

Upustvo: Za odrasle osobe uzimaju tri (3) kapsule dnevno, po mogućnosti uz obroke.

Ostali sastojci: Celuloza u povrću. Sadrži <2%: prirodna glazura palminog lišća, polidekstroza, boja titanijevog dioksida, triacetin, biljni magnezijev stearat, biljna kiselina, biljna kiselina. Prekriven je za lakše gutanje.

UPOZORENJE: Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo koje lijekove ili imate neko zdravstveno stanje, prije upotrebe posavjetujte se sa ljekarom. Prekinite upotrebu i posavjetujte se s liječnikom ako se pojave bilo kakve neželjene reakcije. Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je zaštita ispod poklopca slomljena ili nedostaje. Bez umjetnog mirisa ili zaslađivača, bez konzervansa, bez šećera, bez mlijeka, bez laktoze, bez soje, bez glutena, bez pšenice, bez kvasca, bez ribe, bez natrija.

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “CALCIUM ,MAGNESIUM + VITAMIN D3”

Još nema komentara o ovom prozvodu.