Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Nema na stanju

GLUCOSAMINE SULPHATE

 Povećava opseg pokreta i pomaže u oporavku ozlijeda, kao i zglobova starijih ljudi

♦  Vrlo laka absorbcija glukozamina
♦  500 mg po tableti
♦  Glukozamin je dodatak koji je mega popularan
♦  Pruža dodatnu podršku za aktivan stil života
♦  Ublažava bolove i upalu kod ososba sa dijagnosticiranim artritisom,
♦  Također, dobro djeluje kad su bolešću zahvaćena koljena, kukovi, kralježnica i šake.

10.00 KM

Ovaj proizvod trenutno nemamo na skladištu.

SKU:N/A

BODY&Fit Sports Nutrition – GLUCOSAMINE SULFAT

Ako ste ikada imali problema sa zglobovima, hrskavicama, tetivama i ligamentima ili bolujete od artritisa jedna od nezaobilaznih terapija je ona – glukozaminom.

Glukozamin je aminošećer koji nastaje kombinacijom amino grupe iz glutamina i glukoze, nalazi se u svim tjelesnim tkivima, a najviše ga je u vezivnom tkivu i hrskavici. Njegova uloga u našem tijelu je zaštita vezivnog tkiva, poticanje proizvodnje hrskavice i povećanje mobilnosti zglobova.

Glukozamin je jednostavna molekula koja se sastoji od ostataka glukoze. U zglobovima i vezivnom tkivu nalazi se u relativno visokim koncentracijama, a služi za proizvodnju većih molekula koje su važne za održavanje i oporavak hrskavice.

Bol u koljenu

Kod osoba s dijagnosticiranim artritisom, glukozamin ublažava bolove i upalu, povećava opseg pokreta i pomaže u oporavku ozlijeđenih, kao i zglobova starijih ljudi. Također, dobro djeluje kad su bolešću zahvaćena koljena, kukovi, kralježnica i šake. Novija istraživanja pokazuju da je glukozamin u ublažavanju bolova učinkovitiji od nesteroidnih protuupalnih lijekova (poput Andola, Aspirina, Voltarena), koje pacijenti često uzimaju, no nema štetne nuspojave kao oni.

Glukozamin se također koristi za liječenje reumatoidnog artritisa i drugih bolesti, kao što su upalne bolesti crijeva, astme, alergije, kronične venske insuficijencije, sportske ozljede, problemi s čeljusnim zglobom, kroničnih bolova u deonjem dijelu leđa, i dr.

Gdje pronalazimo glukozamin?

Glukozamin je neophodan za zdravlje i elastičnost različitih tipova vezivnog tkiva: tetiva, ligamenata, diskova među kičmenim pršljenovima, ležišta između zglobova, stanične membrane i hrskavice. Vezivno tkivo se sastoji od kolagena, najrasprostranjenijeg proteina koji sačinjava trećinu svih proteina u organizmu, i proteoglikana, koji gradi osnovu za kolagensko tkivo.

Glukozamin se može dodatno unositi u organizam kao dodatak prehrani. Za čovjeka je to jedini način da poveća njegovu količinu u organizmu. Glukozamin postoji  u obliku glukozamin sulfata, soli glukozamin hidroklorida (HCl) i N-acetil glukozamina. Svi oni imaju istu funkciju. Kao dodatak prehrani, glukozamin najčešće uz sebe sadrži i chondroitin sulfat.

Chondroitin sulfat je sulfatizirani glikozaminoglikan sastavljen od lanca naizmjeničnih šećera (N-acetilgalaktozamina i glukuronske kiseline). Najčešće se nalazi vezan za proteine kao dio proteoglikana. Chondroitin sulfat je strukturna komponenta hrskavice, koja daje znatan doprinos njenoj otpornosti na pritisak. Upravo stoga, zajedno sa glukozaminom, chondroitin sulfat je postao široko korišteni dodatak prehrani za liječenje osteoartritisa i prevenciju ozljeda ligamenata, tetiva i hrskavice.

Sportaši i žene često uzimaju glukozamin radi sprečavanja ozljeda mišića. Osteoartritis je česta bolest od koje obolijevaju profesionalni sportaši u poznijim godinama, zbog kroničnih trauma zglobova. Upravo zbog toga, za sportaše je iznimno važna suplementacija glukozaminom jer opskrbljuje oštećeno vezivno tkivo sirovinom za ponovnu izgradnju i obnovu kolagenske osnove.

Glukozamin je endogena supstanca te je među ostalim važnim za strukturu hrskavice tkiva. Hrskavica štiti kosti, između ostalog, djeluje kao amortizer i sprečava trenje između kostiju. Glukozamin je izveden iz školjke vrlo brzo se apsorbira oblik glukozamina. Ove tablete su izvrstan dodatak vaše svakodnevne prehrane.

PAKOVANJE: 60 tableta – mjesec paket

Težina N/A
Pakovanje

60 Kapsula

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu