OstroVit Brašno od valjane zobi je brašno od zobenih pahuljica. Riječ je o proizvodu iz najnovije serije ekoloških brašna kompanije OstroVit, koji je otišao korak dalje i u svoju ponudu uvrstio 10 različitih brašna koja sadrže visok sadržaj dijetalnih vlakana. Ovisno o vrsti, svako od brašna ima specifična osjetilna svojstva i pojedinačna svojstva koja ćete koristiti u kuhinji za pripremu najukusnijih i najrazličitijih jela i pekarskih proizvoda. Mijenjamo se za vas i ispunjavamo vaša očekivanja – OstroVit.
OstroVit Brašno od valjane zobi – brašno od zobenih pahuljica Ovo brašno proizvedeno je kao rezultat mljevenja, valjano, oljušteno, očišćeno i podvrgnuto hidrotermalnoj obradi zobenog zrna. Preporučuje se za pečenje kruha, kiflica, kolača, omleta, palačinki ili kao sredstvo za zgušnjavanje juha i umaka.
NAPOMENE: Proizvod ne smiju jesti osobe koje pate od netolerancije ili alergije na sastojke proizvoda. Proizvod je pogodan za upotrebu nakon prethodne termičke obrade. Proizvodi predstavljeni u vizualizacijama mogu se malo razlikovati od onih u stvarnosti.
Sastav: 100% brašno od ovsene kaše (sadrži gluten).
NAPOMENE: Proizvod ne smiju jesti osobe koje pate od netolerancije ili alergije na sastojke proizvoda. Proizvod je pogodan za upotrebu nakon prethodne termičke obrade. Čuvati na sobnoj temperaturi, u zatvorenoj posudi, na suvom mestu. Zaštitite od direktne sunčeve svjetlosti. Brašno od valjanog zobi dolazi iz Poljske. Zemlja porijekla sirovine: 1. Poljska, 2. Ukrajina (vidi oznaku na datum minimalne trajnosti)
PAKOVANJE: 1000g
RECEPTI OD ZOBENOG BRAŠNA
ZOBENJACI
Sastojci:
150 g zobenih pahuljica
50 g zobenog brašna50 g badema
2 kašičice lanenih sjemenki
1 čajna kašičica praška za pecivo
1/2 čajne kašičice sode bikarbone
1/3 čajne kašičice soli
3 kašičice pistacija
50 g sušenih brusnica
2 banane
2 kašičice maslaca od kikirikija
2 kašičice kokosovog ulja
2 kašičice meda
5 kašičica vode
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni, a u protvan stavite papir za pečenje. Lan izmiksajte u mlinu za kafu. U posudi izmiješajte bananu, maslac od kikirikija, kokosovo ulje, med i vodu te miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U drugu, veću posudu stavite zobene pahuljice, zobeno brašno, lanene sjemenke, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol te sve dobro promiješajte. Dodajte vlažne sastojke pa sve dobro promiješajte dok se smjese ne sljube. Dodajte usitnjene pistacije i brusnice i nježno promiješajte. Kašikom vadite smjesu i stavljajte kolačiće na papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta, dok kolačići ne dobiju zlatno-smeđu boju.
ZOBENE ENERGETSKE PLOČICE
Sastojci:
100 g zobenih pahuljica
25 g kokosovih mrvica
25 g zobenog brašna
40 g tamne čokolade (min. 75% kakaa)
40 g kokosovog ulja
1 žlica meda
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Postupak:
Čokoladu nakidajte ili narežite na što sitnije komadiće. U posudi promiješajte sve sastojke. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje. Smjesu istresite, poravnajte po vrhu pa pecite 10-ak minuta.
Izvadite iz pećnice pa smjesu nježni stisnite da se pločice “stisnu”. Pustite da se ohladi, pa narežite na pločice željene veličine. Držite u hladnjaku.
PALAČINCI SA BANANOM I ZOBENIM BRAŠNOM
Sastojci:
- 3 banane
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 čajna kašika meda
- 2 jaja
- 100 g zobenog brašna
- 1/2 čajne kašike sode bikarbone
- 1/2 čajne kašike soli
- 1/2 čajne kašike cimeta
Postupak:
U posudu stavite banane, kokosovo ulje, limunov sok i stisnite vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte jaja i izmiješajte sve zajedno.
U drugoj posudi pomiješajte zobeno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Dodajte vlažnu smjesu i sve dobro promiješajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode, dok ne dobijete smjesu gustoće kao za klasične palačinke. Pecite kao obične palačinke. Nadjenite namazom od aronije ili maslacem od kikirikija ili badema.
Još nema komentara o ovom prozvodu.