HEALTHYCO DŽEM

KARAKTERISTIKE:

♦ Voćni džem bez dodatnih šećera

♦Sadrži 75% voća

♦ Sa nježnim i vrlo slatkim okusom

♦Pogodan kao dodatak  u pripremi palačinaka, kaša i drugih jela

 

, , , , ,
Očisti

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 10 - 10

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 10 - 10

HEALTHYCO DŽEM 

Ovaj proizvod će jako brzo postati svakodnevna potreba u Vašoj kuhinji kako zbog svog sastava od čega je 75% čisto voće.Ne sadrži šećer niti dodatne zaslađivače pa ih možete koristit u ne ograničenim količinama .Pogodan je za dijabetičare,one koji žele da smršaju ,a i Vašoj dijeci ih možete ponuditi kao slatkiš bez grižnje savjesti.

Bobičasto voće pravi je saveznik zdravih kostiju, dobre probave i lijepe kože, a najpoznatije među njima su jagode i borovnice. Njihovi hranjljivi sastojci smanjuju rizik od neurodegenerativnih bolesti, bolesti srca i raka. Upravo zbog toga preporučuje ih se jesti svaki dan i to najmanje jednu šaku.

                              Bobice su možda male, ali su moćan paket zdravih sastojaka.Početak dana sa ovakvim proizvodom nek Vam bude neizostavna potreba!

RAZLOZI ZAŠTO

Usporavaju starenje mozga  Borovnice i jagode obiluju antioksidansima i sadrže flavonoid antocijan koji usporava starenje stanica mozga. One pridonose boljem učenju,  poboljšanju motoričkih sposobnosti i usporavanju demencije

Pomažu u sagorijevanju nakupljenih masti -Crvena boja jagode sadrži antocijanine koji stimuliraju topljenje nataložene masti. Organizam ih koristi kao gorivo i pomaže pri skidanju masnih naslaga.

Čuvaju srce – Kao što smo naveli  ovo voće pomaže pri smanjenju nakupljanja masnih naslaga, a samim time i štiti od bolesti srca. Masne naslage na trbuhu povećavaju opasnost od srčanih bolesti i dijabetesa pa je prehrana bogata borovnicama i jagodama korisna u sprečavanju tih oboljenja. Studije su pokazale da redovito jedenje kombinacije ovog voća smanjuje rizik od srčanog udara osobito kod žena.

Plave bobice za jači imunitet -Borovnice i jagode obiluju antioksidansima koji jačaju imunološki sustav tako da neutraliziraju djelovanje slobodnih radikala. Time se smanjuje štetnost toksina koji ulaze u organizam.

Reguliraju šećer u krvi -One obiluju vitaminom C i odličan su izvor vlakana te pomažu u regulaciji šećera u krvi. Borovnice i jagode  imaju niski glikemijski indeks zbog čega se preporučuju dijabetičarima.

Bobice protiv bora – Kombinacija ovog voća je bogato polifenolom i antioksidansima koji čuvaju elastičnost kože, potiču proizvodnju kolagena i ublažavaju bore. Također smanjuju upalne procese.

Jačaju kosti -Ove su bobice bogate polifenolom koji potiče jačanje kosti zbog čega se preporučuju ljudima koji pate od artritisa. Studije su potvrdile da borovnice i jagode sprječavaju gubitak koštane mase nakon menopauze.

Poboljšavaju noćni vid -Borovnice i jagode sadrže antocijan koji poboljšava noćni vid i povećava prokrvavljenost očiju. Prehrana bogata ovim voćem ubrzava prilagodbu na tamu, a sušene bobice su jednako dobre kao i one svježe.

Dostupan u dva okusa :

-borovnica i malina

-jagoda

PAKOVANJE: 375 grama

 

 

SKU: N/A Kategorije: , , , , , Oznaka: Brend
Pakovanje

375 grama

Okus

Blueberry Raspberry, Strawberry

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “HEALTHYCO DŽEM”

Još nema komentara o ovom prozvodu.