Betaine Betaine HCL Pepsin Gentian Bitters

Doctor’s Best – Betaine HCL Pepsin Gentian Bitters 120kapsula

♦ Podrže efikasnost probavnog procesa
♦ Naučno zasnovana ishrana
♦ Pomaže kod povremene žgaravice, nadimanja, podrigivanje, nelagoda i kiselina
♦ Pomaže u unapređivanju probavne efikasnosti
♦ Dodaci prehrani
♦ Bez GMO / bez glutena

,
Resetuj varijaciju

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 45 - 45

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 45 - 45

 Dostava od 24 do 48 sati

 Dostava za Sarajevo u istom danu

 Besplatna dostava za narudžbe veće od 50 KM

Doctor’s Best, Betaine HCL Pepsin Gentian Bitters

Petersin & Gentian bitters betaina HC sadrži tri prehrambena faktora koji obavljaju komplementarne funkcije dizajnirane da podrže efikasnost probavnog procesa. Istraživanja pokazuju da se efikasnost proizvodnje želučane kiseline može izmijeniti procesom starenja. Dopuna sa Betaine HC možete podržati probavni kapacitet želuca.

 

Pepsin

 

se stvara u želucu iz svog prethodnika pepsinogena, kojeg luče ćelije poznate kao glavne ćelije, i funkcioniše da pomogne u probavi proteina. Pepsin razgrađuje proteine ​​na njihove komponente aminokiselina.Idealna proizvodnja želučane kiseline je takođe neophodna za održavanje zdrave ravnoteže bakterija u crevima. Prvo, proizvodnja kiselina u želucu sama po sebi pruža zaštitnu barijeru koja čuva želudačno okruženje sigurno. Kao drugo, odgovarajuće razine želučane kiseline dovode do manje preostalih fragmenata hrane koji mogu izazvati neravnotežu u rastu normalne bakterijske flore u crijevima. Postizanje ispravne ravnoteže flore ključ je održavanja pravilne probavne funkcije i općeg zdravlja.

Postizanje pravilne ravnoteže flore ključ je održavanja pravilnog probavnog i općeg zdravlja

Istraživanja takođe sugeriraju da sposobnost tijela za proizvodnju želučane kiseline normalno opada kako starimo. Štaviše, stres i drugi faktori mogu uticati na pravilnu proizvodnju želučane kiseline. Povremene žgaravice, nadimanje, podrigivanje, nelagoda i kiselina u želudcu često mogu biti posljedica toga. Hrana koju jedemo ulazi u želudac kroz jednjak, ili cijev hrane. Na mjestu spajanja jednjaka sa želucem je mišićna struktura poznata pod nazivom donji ezofagealni sfinkter (LES). Kada hrana uđe u želudac radi probave, LES se normalno sužava, sužavajući prolaz između jednjaka i želuca i sprečavajući povratni želudačni sadržaj u jednjak. Glavni pokretač procesa zatezanja sfinktera je prisustvo dovoljne želučane kiseline. Kada se osjeti dovoljno želučane kiseline, LES će se zatvoriti. Adekvatna proizvodnja želučane kiseline je ključan kriterij za pravilno funkcioniranje sfinktera i sprečavanje povratnog stomačnog sadržaja.

Nedavno istraživanje procijenilo je učestalost i uzroke niske razine vitamina B12 u starijih bolesnika. Istraživači sugeriraju da je incidencija smanjenog vitamina B12 u starijih osoba, na osnovu rezultata nekih epidemioloških studija, čak 30-40%. Kada su pogledali moguće uzroke niske razine B12 kod 200 pojedinaca koje su slijedili, otkrili su da nedostatak pristupa hrani-B12 predstavlja 60-70% slučajeva. Drugim riječima, dijetalni B12 uglavnom se odnosi na hranu životinjski proteini. Protein se normalno razgrađuje zajedno sa kiselinom i pepsinom u stomaku. Stoga optimalna proizvodnja želučane kiseline može podržati efikasnost ovog procesa pomažući u oslobađanju vitamina B12 koji je vezan za izvor proteina, ostavljajući ga dostupnim za apsorpciju. Na apsorpciju bezbrojnih drugih hranjivih sastojaka takođe može uticati odgovarajući nivo želučane kiseline i pepsina.

 

Gentian Root Gentian

 

je biljka koja je podrijetlom iz dijelova Evrope i Azije. Korijen se tradicionalno upotrebljava od tradicionalnih travara kako bi se podržala probavna funkcija, velikim dijelom zbog gorkih sastojaka. Njegova današnja upotreba kao biljka koja promiče zdravlje datira još od Rimljana i Grka, a srodne vrste su se čak koristile u indijskom ayurvedskom sistemu. Različiti tradicionalni tekstovi klasificiraju gentian kao gorki tonik i probavni stimulans zbog njegove sposobnosti da potiče lučenje probavnih enzima. Njemačka komisija E odobrila je uporabu encijana za probavnu potporu, koji potiče lučenje sline i probavnih sokova. Suplementacija kombinacijom hranljivih sastojaka i kofaktora prisutnih u Betaine HCl Pepsin & Gentian podržava normalnu probavnu funkciju želuca i pomaže u osiguravanju da tijelo održava efikasnost usvajanja hranjivih sastojaka iz hrane koju jedemo. Gentian služi za stimulaciju probavnog sekreta u želucu, prvo ga probavljajući hranom koju jedemo, dok dodatni Betaine HC i pepsin daju potporu urođenoj proizvodnji ovih probavnih faktora.

PAKOVANJE: 120 kapsula

SKU: N/A Kategorije: , Brend

Doctor’s Best – Betaine HCL Pepsin Gentian Bitters 120kapsula

Sastav  Doziranje po kapsuli
Betain HCI 650mg
Pepsin 250,000 FCC
Gentian root 20mg

Procentualne dnevne vrijednosti temelje se na prehrani od 2.000 kalorija. Vrijednosti vaše prehrane mogu biti veće ili niže, ovisno o kalorijskim potrebama.  

Ostali sastojci: Želatina (kapsula), stearinska kiselina, magnezijum silikat, silicijum dioksid.

Na osnovu 0 pregleda

0.0 prosječno
0
0
0
0
0

Budite prvi i ostavite recenziju za “Betaine Betaine HCL Pepsin Gentian Bitters”

Još nema komentara o ovom prozvodu.