Zbog pandemije COVID 19 sve pošiljke dezinfikujemo

Search

Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000
Trebate li pomoć? 033 545 000

Na stanju

,

AKCIJSKI PAKET

Imune support duo koji sadrži vitamine C, D i cink za jači imunitet.

Mega COQ10 30mg koji je izuzetan antioksidant. Pomaže kardiovaskularni sistem. 

 

110.00 KM77.00 KM

Kupite ovaj proizvod i zaradite bodova: 77

Immune Suport Duo, svojim kapsulama vrhunskog dvostrukog formata, pruža potrebnu podršku vašem imunološkom sistemu, posebno nakon treninga. Sadrži vitamin C, vitamin D i cink koji pomažu u održavanju normalne imunološke funkcije, kao i 250mg vrhunskog beta-glukana (Wellmune).

Pogodan za vegane i vegetarijance.

Pakovanje sadrži 60 kapsula.

Način upotrebe: Uzimati dvije kapsule dnevno uz obrok.

 

TWINLAB MEGA COQ10 30mg

Dr Linus Pauling, istraživač vitamina, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, je rekao: “Koenzim Q10 je jedno od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani. Q10 vraća vitalnost srcu – ja ga svakodnevno koristim.”

Koenzim Q10 je jedinjenje nalik na vitamine koje se prirodno javlja u ljudskom organizmu, ali i u većini drugih živih organizama. Naziva se još i ubikinon (ubiquinone). Koenzim Q10 igra važnu ulogu u proizvodnji tjelesne energije i jedan je od osnovnih dijelova ćelijske mitohondrije, gdje učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Q10 učestvuje još i u proizvodnji nekoliko enzima koji su neophodni za stvaranje energetskog molekula ATP, čijim se sagorjevanjem dobija energija. Pored toga, on je izuzetno jak antioksidant koji efektivno utiče na usporavanje procesa starenja. Sa starenjem organizam proizvodi sve manje koenzima Q10, čak do 80%. S obzirom da je direktno povezan sa proizvodnjom energije, stručnjaci smatraju da je njegov nedostatak jedan od faktora starenja organizma i pojave bolesti vezanih za proces starenja. Q10 je važan za održavanje zdrave intraćelijske aktivnosti, a neki stručnjaci njegovo dejstvo porede sa dejstvom vitamina E, jednim od najefikasnijih antioksidanata. U brojnim studijama koje se bave izučavanjem koenzima Q10, pokazalo se da Q10, zajedno sa glutationom i selenom, utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.Koenzim Q10 je otkriven 1957. godine. Otkrio ga je dr Frederick Crane sa Univerziteta u Viskonsinu, a godinu dana kasnije ga je dr Carl Folkers sa Univerziteta u Teksasu identifikovao i zabeležio njegovu hemijsku strukturu i uspeo da ga proizvede procesom fermentacije.

Pošto je utvrđeno da ljudi sa oboljenjima srca imaju izrazitu deficijenciju koenzima Q10, još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i liječenje srčanih oboljenja, ali tek 70-ih godina prošlog veka japanski naučnici pronalaze način (biofermentacija) da proizvedu velike količine koenzima Q10 po pristupačnim cijenama. Danas postoji veliki broj istraživanja i naučnih studija koje potvrđuju pozitivne efekte Q10 na zdravlje. Q10 je na tržištu od 1974. godine, a na glasu je kao izuzetno bezbjedan preparat, bez negativnih efekata. Do sada je sprovedeno devet placebo kontrolisanih studija u lečenju srčanih oboljenja, u Japanu, USA, Italiji, Nemačkoj i Švedskoj. Svih devet je potvrdilo pozitivno dejstvo Q10, i istaklo bezbednost upotrebe bez sporednjih efekata. Održano je i osam internacionalnih simpozijuma o biomedicinskim i kliničkim aspektima koenzima Q10 na kojima je izloženo preko tri hiljade radova. Većina ih se bavi tretiranjem bolesti srca i većina ima isti zaključak – suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića ne ispoljavajući nijedan sporedni efekat ili interakciju sa lijekovima. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima slijedeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

sprečavanje ateroskleroze
snižavanje visokog krvnog pritiska
poboljšanje poremećaja srčanog ritma
jačanje oslabljenog srčanog mišića
smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris
smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.)
Pored toga, nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja. Brzina dijelovanja koenzima Q10 je različita i zavisi od stepena nedostatka, pa je tako organizmu sa malim nedostatkom potrebno čak tri ili više mjeseci za vidljivi efekat, dok u slučaju većeg nedostatka Q10 već posle nekoliko dana primjene dolazi do vidnog poboljšanja. Važno je znati da Q10 koji se kao dodatak hrani unese u organizam ne utiče na nivo Q10 u krvi koji je stvoren u organizmu, znači ne zaustavlja vlastitu sintezu nego samo dopunjuje taj nivo. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10.

Koenzim Q10 je liposolubilan. To znači da se bolje rastvara i apsorbuje u prisustvu masti. Zato neki suplementi uz Q10 sadrže još i lecitin ili neku drugu masnoću, ili se nalaze u obliku uljanih gelkapsula i ulju od sojinog zrna. U istraživanjima koja su sprovođena najčešće je korišćena doza od 30 mg, ali ljekari smatraju optimalnim veće doze i često ih prepisuju kako bi se dostigao zdrav nivo za određeno životno doba.

Preporučena doza i način upotrebe:
odrasli 1 kapsula dnevno, a uz konsultaciju ljekara doze se mogu višestruko povećati.

PAKOVANJE: 100 kapsula

SERVIRANJE: 30 mg

Recenzije

Još nema recenzija.

Napišite recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top
Proizvod je dodan u Vašu korpu